Hevsel Bahçeleri’nde gastronomi ve müzik buluştu
Hevsel Bahçeleri’nde yetişen ürünlerle yapılan lezzetler ve kentin mutfak kültürüne dikkat çekmek için şenlik düzenlendi. Yağmura rağmen yoğun katılım olan şenlikte sanatçı Mehmet Atlı konser verdi.
DİYARBAKIR - Diyarbakır’da Gastro İnovasyon Merkezi ev sahipliğinde Hevsel Şenliği düzenlendi. Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu ile Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi iş birliğinde gerçekleştirilen etkinlik, Hevsel Bahçeleri’nde yapıldı.
Hevsel Bahçeleri’nin kenti besleyen, kent gastronomisi ve kültürüne kattığı zenginliğe dikkat çekilen şenlikte gastronomi ve müzik buluştu.
Şenlik alanına gelen misafirlere Hevsel Bahçeleri’nden elde edilen ürünlerle hazırlanan geleneksel yiyecek ve içecekler ikram edildi.
Şenliğin açılış konuşmasını tiyatro sanatçısı Elvan Koçer yaptı. Hevsel Bahçeleri’nin 8 bin yıllık geçmişi ile farklı halkların mutfaklarına sebze yetiştiren, tescilli Diyarbakır karpuzunun yetiştiği, Türkiye’nin sayılı kuş cennetlerinden biri konumunda olduğunu belirten Koçer, “Kente özgü pek çok yöresel lezzetin hikayesi Hevsel'de yetişen sebzeler ve meyveler ile başlıyor ve gelenekler, ritüeller, hikayeler ile zenginleşiyor” dedi.