Hiç buzda balık tuttunuz mu?

Tıpkı Eskimolar gibi donmuş bir gölde buz tutmaya ne dersiniz? Bunun en iyi adreslerinden biri Çıldır Gölü... Kış aylarında donan gölde atlı kızaklarla ya da yürüyerek de gezebilirsiniz.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Çıldır Gölü, Doğu Anadolu’nun en büyük ikinci gölü ve Türkiye’nin de önemli tatlı su göllerinden biri... Ardahan ve Kars il sınırları içerisinde kalan göl, 123 kilometrekare alanı kapsıyor. Deniz seviyesinden bin 959 metre yükseklikte. En derin noktası ise kırk iki metre.

Çıldır Gölü, kızak keyfi

YAZIN TEKNE TURU KIŞIN BUZ KEYFİ

Yaz ve kış turizminde önemli bir yeri olan Çıldır Gölü’nün üzerinde yaz aylarında gezi teknesiyle turlar yapılıyor fakat en çok ilgiyi kış aylarında görüyor.

ESKİMOLAR GİBİ

Tıpkı Eskimolar gibi, buz tutmuş göl üzerinde yürümek, atlı kızaklarla gezinti yapmak, buzu kırarak balık tutmak ya da sadece balıkçıları izlemek ister misiniz?

Çıldır Gölü

BALIKLARIN TADINA BAKABİLİRSİNİZ

Gölün kenarında yer alan restoranlarda, gölden çıkan balıkların tadına da bakabilirsiniz.

GİTTİĞİNİZ ZAMANA DİKKAT

Hiçliğin ortasındaymış hissi uyandıran gölün keyfini doyasıya çıkarmak istiyorsanız yoğun tur programlarının olmadığı zamanları ya da hafta içi günleri denk getirirseniz daha iyi olabilir.

KONAKLAMA

Çıldır Gölü’nün Kars’a bağlı Arpaçay ilçesi sınırlarında kalan bölümünde bir de “Arpaçay Kütük Ev” bulunuyor.  Butik otel,  kafe ve restoran olarak hizmet veren Kütük Ev, ziyaretçilerine yemek yemenin yanı sıra konaklama imkânı da sunuyor. (HABER MERKEZİ)