Hindistan'da 314 bin 835 yeni vaka: 'Birkaç saatlik oksijen kaldı'

Hindistan'da son bir günde 314 bin 835 yeni Covid vakası tespit edildi. Ülkenin birçok yerindeki hastanelerin sadece birkaç saatlik oksijeninin kaldığı belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü salgınında vaka ve ölü sayılarının yetersiz önlemler nedeniyle kontrolden çıktığı Hindistan'da son 24 saatte acı bir 'rekor' kırıldı. Ülkede son bir günde 314 binden fazla Covid-19 vakası tespit edildi. Bu, pandemide bir günde saptanan en yüksek günlük vaka sayısı olarak kayıtlara geçti.

BİR GÜNDE 2 BİN 104 CAN KAYBI

Hindistan Sağlık Bakanlığı ülkede son bir günde 314 bin 835 yeni vaka tespit edildiğini açıklarken, 24 saatte ölenlerin sayısı 2 bin 104 olarak verildi. Ülkedeki toplam vaka sayısı 15.93 milyona, ölü sayısı da 184 bin 657'ye yükseldi.

'SAĞLIK SİSTEMİ ÇÖKME NOKTASINDA'

Doktorlar, Hindistan'da sağlık sisteminin çökme noktasına geldiği uyarısında bulunuyor. Reuters'ın haberine göre, Hindistan'ın kuzeyinde ve başkent Yeni Delhi de dahil batısında bulunan birçok hastane, Covid-19 hastalarını hayatta tutmak için sadece birkaç saatlik oksijenlerinin kaldığı yönünde bildirimde bulundu.

OKSİJEN KUYRUĞUNDA İZDİHAM

Yeni Delhi'nin çevrimiçi kayıtlarına göre, başkentteki hastanelerin üçte ikisinde boş yatak kalmamış durumda. Doktorların hastalara evde kalmalarını söyledikleri de belirtiliyor. Hindistan televizyonu ise Uttar Pradeş eyaletinde ellerindeki boş oksijen tüplerini doldurmak için uzun kuyruklarda bekleyen hasta yakınlarının görüntülerini yayınladı.

'HASTALAR YATAK BULAMIYOR'

Ahmedabad kentinin Doktorlar Birliği'nin başkanı Kirit Gadhvi, "Durum çok kritik. Hastalar Covid-19 hastanelerinde yatak bulmakta zorlanıyor. Özellikle akut oksijen eksikliği var" dedi. Delhi eyaletinin Sağlık Bakanı Satyendar Jain, 5 bin yoğun bakım yatağına ihtiyaç duyulduğunu ve bazı hastanelerin 10, bazılarının ise sadece altı saatlik oksijeninin kaldığını söyledi.

Günlük vaka sayılarındaki bir önceki 'rekor', ocak ayında ABD'de kırılmıştı. ABD, bir günde 297 bin 430 vaka bildirerek tarihe geçmişti. (DIŞ HABERLER)

Etiketler Hindistan Covid-19