Hindistan'da 'rekor': Günlük vaka sayısı 100 bini geçti

Tedbirlerin hafifletilmesi sonrası vaka sayılarının birkaç haftada arttığı Hindistan'da, son bir günde 103 bin 558 kişi Covid-19'a yakalandı.

Google Haberlere Abone ol

 

DUVAR - Korona virüsü pandemisinde gözler, vaka sayılarının giderek arttığı Hindistan'a çevrildi. Ülkede son bir günde 103 bin 558 yeni vaka tespit edildi. Uzmanlar vaka artışından hem mutasyonları, hem de yeterli halk sağlığı önlemleri alınmamasını sorumlu tutuyor. Bazı siyasetçilerin kalabalık mitinglerle seçim çalışmalarını sürdürmesi de uzmanlar arasında endişe yaratıyor.

TEDBİRLER HAFİFLETİLDİ, 12 KAT ARTTI

Hindistan'daki tedbirler, vaka sayılarının şubat başında azalmasından sonra hafifletilmişti. Halkın bu dönemden beri maske ve mesafe tedbirlerine de uymadığı belirtilirken, şubat-nisan arasında vakaların 12 kat arttığına ve Hindistan'ın son bir hafta en fazla vakayı bildiren ülke olduğuna dikkat çekiliyor.

Toplam vaka sayısının 12.6 milyona yükseldiği Hindistan, dünyada en çok vaka görülen ülkeler arasında ABD ve Brezilya'nın ardından üçüncü sırada geliyor.

AÇIKLANAN ÖLÜM ORANLARI DÜŞÜK

Hindistan'da kayıtlara geçen ölümlerse, dünyadaki en düşük ölüm oranlarından birine tekabül etmeyi sürdürüyor. Ülkede 100 bini aşkın vakanın raporlandığı gün 478 kişi hayatını kaybederken, toplam ölü sayısı 165 bin 101'e yükseldi.

YÜZLERCE VAKADA VARYANT SAPTANDI

Epidemiyologlar, Hindistan'daki son dalgada yeni varyantların etkili olduğunu söylüyor. Ülkede İngiliz, Güney Afrika ve Brezilya varyantlarını taşıyan yüzlerce hasta tespit edildiğine dikkat çekiliyor.

'AŞILAMA ORANI DÜŞÜK'

 

Öte yandan, dünyanın önde gelen aşı üreticilerinden biri olarak bugüne dek 77 milyon dozla ABD ve Çin'in ardından en çok aşı yapan üçüncü ülke olmasına rağmen, Hindistan'da nüfusa oranla yapılan aşı sayısının yeterli olmadığı da belirtiliyor. 

SİYASETÇİLERE MİTİNG TEPKİSİ

Ülkede dikkat çeken bir diğer durum da, vaka sayılarının yaklaşık 10 eyalette üssel olarak artmasına rağmen bazı siyasetçilerin maskesiz on binlerce kişiye hitap ettiği mitingler. Son olarak, yerel seçimlere hazırlanan Assam eyaletinin sağlık bakanı, kendi eyaletlerinde maske takılmasına gerek olmadığını ve maskelerin güzellik salonları gibi işyerlerine zarar verdiğini söyleyince dalga konusu oldu. (DIŞ HABERLER)