Hindistan'da Remal Siklonu: Çöken taş ocağında en az 10 kişi öldü

Şiddetli yağmur ve fırtınaların etkisi altında olan Hindistan'ın Mizoram eyaletinde taş ocağı çöktü. En az 10 kişinin öldüğü olayda kaç kişinin toprak altında olduğuyla ilgili bilgi verilmedi.

Fotoğraf: Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bangladeş'le birlikte Remal Siklonu'nun etkisi altında olan Hindistan'da, yaşanan şiddetli yağışalar sebebiyle ülkenin kuzeydoğusundaki Mizoram eyaletinde bir taş ocağı çöktü. İlk belirlemelere göre, olayda en az 10 kişi hayatını kaybetti.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, yetkililer, taş ocağında mahsur kalanlar olduğunu, olumsuz hava koşullarının arama-kurtarma çalışmalarını sekteye uğrattığını bildirdi. 

'SİKLONUN ARDINDAN ARDI ARKASI KESİLMEYEN BİR YAĞMUR YAPIYOR'

Siklonlar, alçak basınç alanı çevresinde hızla dönen rüzgarların oluşturduğu şiddetli fırtınalardır. Saatte 135 kilometre hıza ulaşan Remal Siklonu, 26 Mayıs Pazar günü Bangladeş'in güney limanı Mongla'dan geçerek Hindistan'ın Batı Bengal bölgesine ulaşmıştı. Her iki ülkede şiddetli fırtına sebebiyle can kayıplarının en az 16 olduğu ifade edilmişti. 

Bir eyalet afet yönetim yetkilisi, eyalet başkenti Aizawl dışında yaşanan olaya ilişkin açıklamasında, "Remal Siklonu'nun ardından arkası kesilmeyen bir yağmur yağıyor, bu da taş ocağının çökmesine sebebiyet verdi" ifadelerini kullandı. Taş ocağında kaç kişinin mahsur kaldığı ile ilgili olarak ise detaylı bilgi paylaşılmadı. Bangladeş'e sınırı olan Mizoram'da etkili olan şiddetli yağışlar, bölgede toprak kaymalarına da sebep oldu. 

 

 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)