Hindistan'da şiddetli yağış: 7 kişi hayatını kaybetti

Hindistan'da başkent Yeni Delhi gibi kentlerde sıcak hava dalgaları etkili olurken, güneydeki Kerala eyaletinde şiddetli muson öncesi yağışları yaşanıyor.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hindistan'ın güneyindeki Kerala eyaletinde, mevsim normallerinin üzerinde seyreden muson öncesi yağışlar ve yaşanan seller nedeniyle en az yedi kişi hayatını kaybetti.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Güney Asya'nın büyük bir kısmının sıcak hava dalgası ile karşı karşıya kaldığı bir dönemde, Kerala'ya mevsim normallerinden yüzde 18 daha fazla yağış düştü. Yağışlar, eyaletteki bazı bölgelerde sellere sebep oldu, yetkililer Kozhikode Havalimanı'ndaki uçuşların bu sebeple sekteye uğradığını bildirdi. 

ÜLKENİN GERİ KALANINDA SICAK HAVA DALGASI HAKİM

Kerala Afet Yönetim Kurumu (KSDMA) 22 Mayıs Çarşamba günü Kasaragod ilçesinde 70 yaşındaki bir erkeğin yıldırım çarpması sonucu yaşamını yitirdiğini açıkladı. Palakkad'da ise salı günü 18 ve 21 yaşındaki iki erkek kardeş su dolu taş ocağına düşerek yaşamını yitirmişti. KSDMA'dan bir yetkili, Idukki ve Pathanamthitta'da da dört kişinin suya düşerek hayatını kaybettiği bilgisini verdi. Yerel meteoroloji müdürlüğü, bugün üç ilçede 'aşırı şiddetli yağmur' uyarısında bulunarak uyarı seviyesini kırmızıya yükseltti.

Kerala'nın aksine, Hindistan'ın büyük bir bölümünde ve Pakistan'da sıcak hava dalgaları etkili oluyor. Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi, bu hafta başında, aşırı sıcaklar sebebiyle okulların daha erken kapanmasına karar verdi. Toplam altı hafta sürecek yedi aşamalı seçim süreci halen devam ederken ve Yeni Delhili seçmenlerin cumartesi günü sandık başına gitmesi beklenirken, kentteki hava sıcaklığının 46 dereceye kadar çıkması bekleniyor.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)