Hindistan'da yeni mutant virüs tespit edildi

Hindistan'da İngiltere'den gelen altı kişide mutasyona uğramış korona virüsü varyantı tespit edildi. Hastalar ve yakın temaslı kişiler karantinaya alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere'de tespit edilen korona virüsünün mutasyon geçiren ve daha hızlı yayılan varyantına Hindistan'da da rastlandı. Hindistan Sağlık Bakanlığı, virüsün mutasyona uğramış türünün İngiltere'den gelen altı kişide tespit edildiğini duyurdu.

Bakanlık, hastalar ile yakın temaslı kişilerin karantinada olduğunu ve diğer yolcuların da takibinin yapıldığını açıkladı. İngiltere'den gelen tüm uçuşların askıya alındığı ancak kısıtlamadan önce kasım ayı sonundan itibaren yaklaşık 33 bin yolcunun Hindistan'a geldiği belirtildi. Bu kişilerden 114'ünün Covid-19 testinin pozitif çıktığı ve mutant korona virüsü için kontrollerin yapıldığı aktarıldı.

10 milyon 224 bin 303 korona virüsü vakasının kaydedildiği ve 148 bin 153 kişinin Covid-19 nedeniyle öldüğü Hindistan'da, önümüzdeki ayın başında Oxford/AstraZeneca aşısına acil kullanım onayı verilmesi bekleniyor. (DIŞ HABERLER)