'Hînker soruşturması': Kürt yazarlar Sami Tan ve Ronayi Önen serbest bırakıldı
Kürtçe öğrenme kitabı 'Hînker' gerekçe gösterilerek gözaltına alınan yazar Sami Tan, ve Ronayi Önen serbest bırakıldı, gözaltındaki 3 kişi de yarın savcılığa çıkarılacak.
DUVAR - İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında dün gözaltına alınan Sami Tan ve Ronayi Önen, serbest bırakıldı. Diyarbakır'da gözaltına alınan Ronayi Önen ve Urfa'da gözaltına alınan Sami Tan, emniyet ifadelerinin ardından bugün Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na ifade verdi.
Savcılık ifadeleri alınan Sami Tan ve Ronayi Önen, adli kontrol talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.
Ronayi Önen ve Sami Tan, İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği tarafından ifadeleri dahi alınmadan “iş yoğunluğu” gerekçesiyle dosya üzerinden “yurt dışı yasağı” adli kontrolü tedbiri ile serbest bırakıldı.
3 KİŞİ YARIN SAVCILIĞA ÇIKARILACAK
Gözaltına alınan ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde tutulan Mevlüt Aykoç, İzzet Çınar ve Şükran Çınar’ın yarın savcılığa çıkarılacağı öğrenildi.
(MEZOPOTAMYA AJANSI)