Hırvatistan'da 6.3 büyüklüğünde deprem: 7 kişi öldü, 26 kişi yaralandı

Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'e 50 kilometre mesafedeki Petrinja kentinde 6.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Bosna Hersek, Sırbistan ve Slovenya'da da hissedildi. Depremde ölenlerin sayısı 7'ye, yaralı sayısı da 26'ya yükseldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hırvatistan'ın Petrinja şehrinde 6.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Avrupa Akdeniz Sismoloji Merkezinden (EMSC) yapılan açıklamaya göre, yerel saatle 12.20'de merkez üssü Petrinja şehri yakınları olan 6,3 büyüklüğünde deprem yaşandı.

Deprem, Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'in yanı sıra bölge ülkeleri Bosna Hersek, Sırbistan ve Slovenya'da da hissedildi. 6.3 büyüklüğündeki depremin ardından 4 büyüklüğünde iki artçı sarsıntının daha yaşandığı bildirildi. Bu arada, Petrinja'da dün art arda 5 büyüklüğünde iki deprem meydana gelmiş, bu depremler binalarda hasara yol açmıştı.

Petrinja'da bir kız çocuğunun depremde hayatını kaybettiği açıklanırken, çok sayıda yaralının da civardaki hastanelere sevk edildiği bildirildi.

Hırvatistan medyasına açıklama yapan Glina Belediye Başkanı Stjepan Kostanjevic, depremin merkez üssü Petrinja'ya yakın beldelerinde 4 kişinin daha cesedine ulaşıldığını ve arama-kurtarma çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Son olarak Hırvatistan İçişleri Bakanlığı, Petrinja yakınlarındaki Glina'da bir kişinin cesedinin enkazdan çıkarıldığını, bir diğer belde Zazina'daki kilise enkazında ise bir erkek cesedi çıkartıldığı bilgisini paylaşıldı.

Lekenik Belediye Başkanı Ivica Petrovic de Zazina'daki Aziz Nikola Kilisesi'nin ağır hasar gördüğünü, enkazda yürütülen 6 saatlik çalışmanın ardından depremde ölen 7'inci kişiye ulaşıldığını aktardı.

Yaralı sayısı 6'sı ağır olmak üzere 26'ya yükselirken, Hırvatistan Sismoloji Merkezi, Petrinja civarında 16 artçı sarsıntının daha yaşandığını açıkladı. 

Depremden etkilenen Petrinja ve Sisak şehirlerinde arama kurtarma çalışmaları devam ederken, evleri hasar görenler için okulların spor salonlarına yataklar yerleştirildi. 

HÜKÜMET ACİL TOPLANDI

Öte yandan, Hırvatistan hükümeti başkent Zagreb'de olağanüstü toplandı. Başbakan Andrej Plenkovic, toplantının ardından yaptığı açıklamada, yarın itibariyle hasar gören beldelere maddi yardım yapılacağını ifade etti ve depremde vefat edenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

Plenkovic, "Yarın en çok zarar gören belediyelere toplamda yaklaşık 16 milyon Euro değerinde yardım gönderilecek. Tabii bu daha bir başlangıç. Depremden etkilenen vatandaşlarımızla dayanışma içerisindeyiz" dedi. (AA)