Hizbullah: İsrail hedeflerine 7 ayrı saldırı düzenlendi

Hizbullah, İsrail'e katyuşa roketleriyle yedi ayrı saldırı düzenlendiğini açıkladı. İsrail'in kamu yayıncısı KAN, sınırın Lübnan tarafından 150 kadar roketin atıldığını aktardı.

Fotoğraf: Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Lübnan'da salı ve çarşamba günü Hizbullah'a yönelik çağrı cihazı ve telsiz patlamalarının ardından İsrail ve Lübnan arasında karşılıklı saldırılar da devam ediyor. İsrail'in dün Lübnan'ın güneyindeki Hizbullah hedeflerine düzenlediği hava saldırılarının ardından Hizbullah da İsrail hedeflerine yedi ayrı saldırı düzenlendiğini açıkladı. 

Reuters'ın aktardığına göre, Hizbullah, İsrail'e katyuşa roketleri ile saldırı düzenlendiğini duyurdu. İsrail'in kamu yayıncısı KAN da Lübnan sınırından yaklaşık 150 roket atıldığı bilgisini verdi. İsrail ambulans servisi, saldırılarda ölen ya da yaralanan olduğuna ilişkin henüz bir bilgi olmadığını kaydetti. Bu hafta Lübnan'da yaşanan patlamalarda aralarında Hizbullah üyelerinin de olduğu toplam 37 kişi hayatını kaybetmiş, Hizbullah ve Lübnan saldırıdan İsrail'i sorumlu tutmuştu. Patlamaları resmi olarak üstlenmeyen İsrail ise dün gece saatlerinde Lübnan'ın güneyine hava saldırıları düzenlemişti. 

İSRAİL, GÜVENLİK SINIRLAMALARINI YENİDEN DEVREYE SOKTU

Öte yandan, İsrail ordusu, ülkenin kuzeyindeki Yukarı Celile'de sınıra yakın İsrail yerleşim yerlerinde bu sabah kaldırdığı güvenlik sınırlamalarını saatler sonra yeniden devreye soktu.

AA'nın aktardığına göre, ordu, bu sabah açıklama yaparak, durum değerlendirmesinin ardından İsrail İç Cephe Komutanlığı yönergeleri uyarınca dün Yukarı Celile'de sınıra yakın İsrail yerleşim yerlerindeki kısıtlamaların kaldırıldığını bildirdi.

Ancak İsrail ordusu, bu karardan saatler sonra yaptığı yeni bir açıklamayla güvenlik önemlerini tekrar devreye soktu. İç Güvenlik Komutanlığı tarafından yayınlanan açıklamaların takip edilmesi gerektiğine işaret edilerek, güvenlik önlemleri çerçevesinde söz konusu bölgede yaşayan kişilerden 'yerleşim yerlerindeki hareketliliği azaltmaları, toplu halde bulunmaktan kaçınmaları, yerleşim yerlerinin kapılarını kontrol altında tutmaları ve korunan bölgelerin yakınında kalmaları' istendi.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)