Hizbullah: İsrail'e ait 2 askeri mevzi hedef alındı, ölü ve yaralılar var

Hizbullah, Ayelet Hashahar'da İsrail'e ait 91'inci Tümen karargahına ve Beyt Hilal Kışlası'ndaki Sehel taburuna ait karargaha saldırdığını ileri sürdü. İsrail, saldırıların engellendiğini iddia etti.

Fotoğraf: Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Lübnan'daki Hizbullah, İsrail'in kuzeyinde, İsrail ordusuna ait iki askeri mevziye saldırdığını, saldırılarda ölü ve yararlılar olduğunu iddia etti.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, Hizbullah'tan yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Safed kentinin kuzeydoğusunda yer alan Ayelet Hashahar'da İsrail ordusuna ait 91'inci Tümen karargahına, insansız hava araçlarından (İHA) oluşan hava filosuyla saldırı düzenlendiği belirtildi. Bölükteki askerlerin konuşlandığı alanların hedef alındığı aktarılan saldırıda İsrail ordusundan ölen ve yarananlar olduğu ileri sürüldü.

İSRAİL: MİSGAV BÖLGESİNE GİREN BİR İHA ENGELLENDİ

Saldırının Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkına destek ve 'İsrail'in Lübnan'ın doğusundaki Hayara kasabasına düzenlediği suikasta yanıt olarak' gerçekleştirildiği ifade edildi.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada ise Lübnan'dan Aşağı Celile'deki Misgav bölgesine giren bir İHA'nın engellendiği belirtildi. Açıklamada, söz konusu bölgede askeri tesisler ve bir güvenlik fabrikasının bulunduğu bilgisi verildi.

İsrail ordusundan yapılan başka bir açıklamada ise İsrail'in kuzeyindeki Dishon bölgesine roket ve füzeler fırlatıldığı kaydedildi. Söz konusu açıklamada, füzelerin engellenmesi sırasında düşen şarapnel parçaları nedeniyle bölgede yangın çıktığı, İsrail itfaiye ve arama-kurtarma ekiplerinin yangına müdahale etmeye çalıştığı bilgisi paylaşıldı.

'İSRAİL ORDUSUNA AİT KIŞLA VURULDU'

Hizbullah'tan yapılan bir başka yazılı açıklamada ise sınır yakınlarında yer alan İsrail ordusuna ait kışlanın vurulduğu, ölü ve yararlılar olduğu iddia edildi.

Açıklamada, Lübnan sınırı karşısında yer alan Beyt Hilal Kışlası'ndaki Sehel taburuna ait karargaha İHA ile saldırı düzenlendiği belirtildi. Askerlerin konuşlandığı alanların hedef alındığı aktarılan saldırıda İsrail ordusundan ölen ve yarananlar olduğu kaydedildi.

Bu açıklamada da saldırının Gazze'deki Filistin halkına destek ve 'İsrail'in Lübnan'daki Hayara kasabasına düzenlediği suikaste yanıt olarak' gerçekleştirildiği ifade edildi.

HİZBULLAH GÖRÜNTÜ PAYLAŞARAK 'PİŞMAN OLURSUNUZ' DEDİ

Hizbullah dün de İsrail'e ait stratejik askeri, altyapı ve enerji merkezlerinin havadan çekilen görüntülerini paylaşarak, Lübnan'a saldırması halinde 'pişman' olacağını söylemişti.

Hizbullah'ın Telegram hesabından, sadece İsrail güvenlik yetkililerin bildiği bazı askeri üsler, yakıt depoları ve İsrail kara sularındaki noktaların koordinatlarını içeren görseller paylaşılmıştı. Havadan ve insansız hava aracıyla çekildiği düşünülen görüntülerde ülkenin farklı bölgelerindeki hedeflerin tam adresleri bulunuyordu. Görüntünün sonunda İsrail'e hitaben "Bizlere kim saldırmayı düşünürse pişman olacaktır" denildi.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)