Hizbullah, İsrail'i vurdu: En az 67 yaralı

Hizbullah'ın açıklamasında, "Saldırı, İsrail'in Lübnan’ın başkenti Beyrut’taki El Nuveyri ve El Basta mahallelerine ve diğer bölgelere yönelik saldırılarına yanıttır" ifadelerine yer verildi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hizbullah, İsrail'i insansız hava araçları (İHA) hedef aldıklarını duyurdu. Açıklamada, İsrail'in Beyrut'a yönelik saldırılarına yanıt verildiği ifade edildi. Hayfa'nın güneyindeki Binyamina'da Golani Tugayı'nın eğitim kampına bir İHA filosu fırlattığı aktarıldı. 

Hizbullah'ın İsrail'i caydırmak için üzerine düşeni yapacağı belirtilen açıklamada, şu ifadelere ver verildi: 

"Saldırı, İsrail'in Lübnan’ın başkenti Beyrut’taki El Nuveyri ve El Basta mahallelerine ve diğer bölgelere yönelik saldırılarına yanıttır. Direniş İsrail düşmanını caydırmak için üzerine düşen görevi yapmaktan çekinmeyecek, Gazze’yi desteklemeye, Lübnan’ı ve halkını savunmaya devam edecektir." 

İSRAİL'DE SİREN SESLERİ

İsrail basını, saldırı sonucu 4'ü kritik 67 kişinin yaralandığını duyurdu.  Kiryat Shmona, Margaliot, Metula, Misgav ve Manara bölgelerinde sirenlerin çaldığı belirtildi.

Kanal 12 televizyonu da Lübnan’ın güneyinden Golan Tepeleri'ne 10 roket fırlatıldığını, bazılarının imha edildiğini, bazılarının açık alanlara düştüğünü aktardı. İsrail ordusundan İHA saldırısına ilişkin henüz açıklama yapılmadı.

İDDİA: İSRAİL GENELKURMAY BAŞKANI HALEVİ HEDEF ALINDI

Hizbullah'ın Golani Tugayı'nın eğitim kampına yönelik saldırısının ardından, İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin öldürüldüğü iddiaları sosyal medyada dolaşıma girdi. Jarusalem Post'un haberine göre, 'Halevi suikastı' iddialarına ilişkin paylaşımlar Hizbullah saldırısının ardından arttı. 

İsrail basını, söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını aktardı. 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)