Hizbullah'tan İsrail'e füze saldırıları: 1 İsrailli öldü

İsrail'in sivil bir aracı vurması ve 3'ü çocuk 4 kişiyi öldürmesinin ardından Hizbullah örgütü, İsrail'e füze saldırısı düzenledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Lübnan’dan İsrail’in kuzeyine düzenlenen füze saldırısında 1 İsrailli öldü.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, İsrail ordu radyosu, Lübnan topraklarından İsrail’in kuzeyine roket ve antitank füzeleri atıldığını duyurdu. Antitank füzesinin bir araca isabet etmesi sonucu 1 İsrailli hayatını kaybetti.

Lübnan sınırı yakınlarındaki Kiryat Şmona, Metula ve çevresindeki İsrail yerleşimlerinde uyarı sirenlerinin çaldığı aktarıldı.

Saldırı üstlenen Lübnan'daki Hizbullah örgütü, saldırının İsrail’in 4 sivili öldürdüğü hava saldırısına karşılık düzenlendiğini belirtti.

Hizbullah'tan yapılan açıklamada, "İsrail’in bu akşam Aynata ve Aytarun beldesi arasındaki bir bölgede vahşi ve çirkince bir şekilde sivillere ait bir aracı hedef alması ve 4 kişinin öldürülmesi olayına karşılık" saldırı düzenlendiği ifade edildi.

İsrail’e ait Kiryat Şmona yerleşim biriminin Katyuşa füzeleri ile vurulduğu, sivillere yönelik her türlü saldırılara “sert bir şekilde” yanıt verileceği belirtildi.

İsrail ordusu, Lübnan’da sivil bir aracı hedef aldığı saldırıda 3'ü çocuk 4 kişiyi öldürmüştü. (HABER MERKEZİ)