Hollanda'da bombalı çanta alarmı: Utrecht merkez istasyonu boşaltıldı

Hollanda'da bir kişinin trende bağırdıktan sonra elindeki çantayı istasyona fırlattığı iddia edildi. Olayla ilgili 2 kişi tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Utrecht merkez istasyonu çevresindeki tren trafiği akşam saatlerinde polis tarafından durduruldu. Sosyal medyada çok sayıda polis gücünün istasyona geldiği görüntüler paylaşıldı.

Görgü tanıkları, trende bir kişinin ayağa kalktığını ve bağırdığını söyledi. Bu kişinin silahlı olduğu iddia edildi. Bazı görgü tanıkları ise şüphelinin bir çantayı fırlattığını öne sürdü.

Utrecht polisi, Twitter'dan yaptığı paylaşımda merkez istasyonunda "şüpheli bir durum" olduğunu bildirdi. İstasyon boşaltıldı ve polis, trende şüpheli bir kişiyi aradı.

Hollanda Demiryolları, polisin çalışmaları nedeniyle Utrecht İstasyonu'nda trenlerin bir süre çalışmadığını bildirdi.

İstasyondan tahliye edilen yolculardan biri, “Jaarbeursplein'e gitmek zorunda kaldık ve orada düzinelerce polis memuru, ambulans ve itfaiye çalışanını gördük. Ne olduğunu kimse bilmiyordu. Polis köpeklerini gördüğünüzde aklınıza bir bomba tehdidi geliyor. Ve bu, özellikle Viyana'daki saldırıdan sonra oldukça şok edici," diye konuştu.

Araştırmalara göre istasyonda veya yakınında patlayıcı bulunamadı. Polis, iki zanlının tutuklandığını, olayla ilgilerinin soruşturulduğunu bildirdi. 

Yolcuların istasyona yeniden girmelerine izin verilirken tren trafiğinin tamamen yeniden başlamasının biraz zaman alabileceği bildirildi. (DIŞ HABERLER)