Hopa Halk İnisiyatifi: Belediye rant odaklı yönetiliyor

Hopa Halk İnisiyatifi, belediyenin seçim öncesi ilkelerden uzaklaştığını ve rant odaklı yönetildiğini savunarak birlik çağrısında bulundu.

Google Haberlere Abone ol

ARTVİN – Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Hopa Belediye Meclisi tarafından onaylanan Hopa sahilinin düzenlenmesi planına karşı çıkan Hopa Halk İnisiyatifi, Hopa’da sol koordinasyonun dağıtılması ve gelinen nokta üzerine yazılı bir açıklama yaptı.

Hopa Halk İnisiyatifi, “Bu plana neden karşıyız” başlıklı açıklamasında belediyenin rant odaklı bir yönetim anlayışı sergilediği eleştirisinde bulunarak dağılan koordinasyona karşılık herkesi Halk İnisiyatifi bünyesinde hareket etmeye çağırdı.  

 ‘SEÇİM ÖNCESİ İLKELERDEN VAZGEÇİLDİ’

Sol ittifak koalisyonunun verilen vaatlerin yerine getirilmemesi sonucu dağıldığının belirtildiği açıklamada şunlar yer aldı: “Bir ittifak koordinasyonu oluşturularak, demokratik yerel yönetim için seçim başarısı elde edilmiştir. Seçim öncesi, demokratik yerel yönetimin ilkeleri ve programı belirlenmiş, bu ilke ve program çerçevesinde dayanışma sağlanarak, halkla birlikte bu başarıya imza atılmıştır. Sol ittifak koordinasyonunun, Hopa halkına söz ve vaatleri olmuştur. Hopa yerel iktidarı iki yılını geride bıraktı. Yaşanan iki yıllık süreç ele alındığında, siyasi ilke ve değerlerin terk edilerek hareket noktası oluşturulduğunu görüyoruz. Yerel yönetimdeki bu siyasi kayma ve tutarsızlık, ittifak bileşenlerini olumsuz yönde etkilemiştir ve ittifak bileşenlerinin halka yönelik sorumluluklarda, birlikte adımlar atılmasında zorluklar yaşanmaktadır.

‘BELEDİYE RANT ODAKLI YÖNETİLMEYE BAŞLANDI’

Bütün bu olumsuzlukların nedeni, belediye yönetiminin şekillenmesinden sonra, belirlenen ilkelerden kopuk olarak, belediyenin rant odağı merkezli yönetiliyor olmasıdır. Rant odağı belediye işleyişini kontrolü altına almıştır. Bu yolda kendisine çıkar ilişkileri sağlayarak etki alanını genişletmiştir. Seçim öncesinde ittifakla belirlenen ilkeler, program, dolayısıyla demokratik halkçı yönetim anlayışı umurunda değildir.”

Koordinasyonun fiilen saf dışı edildiğinin vurgulandığı açıklamada “Halkçı yerel yönetim adına mücadelenin halk platformuna doğru evrilmesi kaçınılmaz olmuştur. Bugün bu nedenlerle, Halk İnisiyatifi bünyesinde buluşuyor bir araya geliyoruz” denildi. (DUVAR)