Hopalılar'dan Metin Lokumcu çağrısı: Trabzon'da buluşalım

Artvin Hopa'da yapılan basın açıklamasında polislerin biber gazı sıkması sonucu ölen Metin Lokumcu'nun Trabzon'da görülecek davası için dayanışma çağrısında bulunuldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, başbakan olduğu, 31 Mayıs 2011'de Artvin Hopa'ya yaptığı ziyaret sırasında polisin sıktığı biber gazı sonucu kalp krizi geçirerek ölen öğretmen Metin Lokumcu'nun davası yarın Trabzon'da görülecek. Lokumcu'nun yakınlarının uzun süren mücadelesi sonrası 9 yıl sonra açılan davada 13 polis yargılanıyor. Güvenlik gerekçesiyle Trabzon'a alınan davayla ilgili Hopa'da yapılan basın açıklamasında destek çağrısında bulunuldu. 

Açıklamada "9 sene önce Hopa Meydanı'nda deresine suyuna yaşam hakkına sahip çıkan Hopalılar kendilerinden kaçırılan bu davaya yarin Trabzon Adliyesi önünden sahip çıktıklarını haykıracaklar. Hiç kimse unutmasın ki Hopalıların kalbi halen Metin Lokumcu ile atıyor. Bu davayı opalıların vicdanından adaletinden kaçıramazsınız. Yarın başta Hopalılar olmak üzere doğa ve yaşam mücadelesi verenlerle birlikte saat 09.30'da Trabzon adliyesi önünde Metin Lıokumcu için adalet sloğanımızı yükselteceğiz" denildi.

CHP'DEN DE DESTEK ÇAĞRISI

CHP'nin İnsan Hakları'ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca da yaptığı açıklamayla Trabzon'da görülecek Lokumcu davası için tüm hak savunucularını desteğe davet etti.

Karaca şu mesajları verdi: 

"Metin Lokumcu bundan tam 10 yıl önce ekosistemdeki tüm canlıların yaşam hakkı için mücadele ederken biber gazının neden olduğu kalp krizi sonucu yaşamdan koparıldı. Hak savunucuları ve Metin Lokumcu dostları 10 yıldır adalet arıyor. Nihayet çarşamba günü Trabzon'da Metin Lokumcu'nun öldürülmesine ilişkin davanın ilk duruşması görülecek. Bu duruşma tüm hak savunucuları için, toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkını kullanan tüm hak mücadelecileri için önemli bir davadır. Çünkü bu davada biber gazının kimyasal silah olduğu raporlarla kanıtlandı ve emsal bir dava olarak bundan sonraki süreçte ciddi bir önem taşımakta. Bu nedenle Metin Lokumcu'nun dostlarını ve tüm hak savunucularını bu davanın ilk duruşmasına davet ediyorum. Metin Lokumcu sadece insanca yaşamayı hayal ediyordu. İnsanca yaşamak için de ekosistemdeki tüm canlıların hakkına saygı duymak gerektiğini düşünüyor ve bunun için mücadele ediyordu. Bizler de adalet savunucuları olarak Metin Lokumcu'nun davasına destek vereceğiz." (HABER MERKEZİ/ANKA)