Hrant Dink doğduğu evin önünde anıldı: Cezasızlık politikasına hayır diyoruz

Gazeteci Hrant Dink katledilişinin 16. yılında Malatya’da doğduğu evin önünde anıldı.

Google Haberlere Abone ol

Fırat Bulut

DUVAR - Malatya Emek ve Demokrasi Platformu, 19 Ocak 2007’de katledilen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink için Malatya’nın Çavuşoğlu mahallesinde doğduğu evin önünde anma töreni gerçekleştirdi.

Anma törenine HDP, CHP, ESP, EMEP, İHD ve Pir Sultan Abdal Derneği temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı.

Saygı duruşuyla başlayan anmada basın açıklaması yapılarak Hrant Dink cinayetinin faillerinin ortaya çıkarılmamasına tepki gösterildi.

Açıklamayı okuyan Mazlum Köse; Dink'in söylemlerinden kimliğinden ve sisteme karşı duruşundan dolayı sistem tarafından tehdit edildiğini ve tehditlerin önüne geçilmediği için katledildiğini söyledi.

Köse, Hrant Dink’in Türkiye’nin demokratikleşmesini savunduğunu belirterek şöyle konuştu: “Dink’in öldürülmesinin ardından geçen 16 yıla rağmen sorumlular hala ortaya çıkarılamamıştır. Sorumluların korunmasının nedeni bu konuda bağımsız, etkili ve kapsamlı soruşturma yürütülememesidir. Yani uygulanan cezasızlık politikasıdır. İnsan hakları savunucuları olarak cezasızlık politikasına hayır diyoruz. Dink cinayetinde etkili ve kapsamlı bir soruşturma talebimizi yineliyoruz.

'HAKİKAT KOMİSYONU KURULMALI'

Türkiye’nin geçmişle yüzleşmesi gerektiği belirtilen ve bunun için hakikat komisyonu kurulması istenilen açıklamada "Binlerce faili meçhul cinayet ancak hakikat komisyonu ile açığa çıkacaktır" denildi. 

Siyasal iktidarın baskıcı bir mekanizmaya dönüştüğüne dikkat çekilen açıklama şu ifadelerle sona erdi: "İnsan hakları savunucuları olarak ülkemizde gerçek bir geçmişle yüzleşme sağlanana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Hrant Dink’i katledilişinin 16. yılında bir kez daha sevgi saygı minnetle anıyoruz.”

Hrant Dink’in resimlerinin taşındığı anmada "Hepiniz Hrantız" , "Hrant Dink Ölümsüzdür", "Faşizme karşı omuz omuza" sloganları atıldı.

 

Etiketler hrant Dink Malatya anma