Hrant Dink, Malatya'da doğduğu evin önünde anıldı

Gazeteci Hrant Dink, öldürülmesinin yıl dönümünde Malatya'da da anıldı. Dink'in dünyaya geldiği evin önünde gerçekleşen anmada, İHD adına açıklama yapan Mehmet Tuncel, “Hrant Dink’in mücadelesi yaşamın her alanında var olmaya devam edecek” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, katledilişinin 14'üncü yılında, Malatya'da doğduğu evin önünde anıldı.

Evrensel Gazetesi'nin haberine göre, İnsan Hakları Derneği Malatya Şubesi'nin çağrısıyla düzenlenen anmaya Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), EMEP, HDP, ESP ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği katıldı.

İHD adına açıklamayı okuyan Mehmet Tuncel, sorumluların hâlâ ortaya çıkarılmadığını söyledi. Tuncel, “Sorumluların korunmasının nedeni bu konuda bağımsız, etkili ve kapsamlı soruşturmanın yürütülememesi, yani uygulanan cezasızlık politikasıdır. İnsan hakları savunucusu olarak cezasızlık politikasına hayır diyoruz” şeklinde konuştu.

'YANI BAŞIMIZA KONAN BARIŞ GÜVERCİNİ OLMAYI SÜRDÜRECEK'

Hrant Dink’in mücadelesinin sürdüreceklerini ifade eden Tuncel, şöyle devam etti:

“Hrant Dink’in mücadelesi yaşamın her alanında var olmaya devam edecek. O her gün, her hak ve adalet arayışında, her demokrasi arayışında, her demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yanı başımıza konan barış güvercini olmayı sürdürecek. Bizler insan hakları savunucuları olarak ülkemizde geçmişle gerçek bir yüzleşme sağlanana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.”

Etiketler Hrant Dink Malatya