'Hücreler'e iki ödül birden

11. Uluslararası Yeni Tiyatro Dergisi Emek ve Başarı Ödülleri’nde Engin Günaydın, Cengiz Bozkurt, Nilperi Şahinkaya gibi oyuncuları aynı sahnede buluşturan 'Hücreler' iki kategoride ödül aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yapımını BKM’nin, yaratıcı yapımcılığını Nisan Ceren Özerten’in üstlendiği, Engin Günaydın’ın yazdığı, Engin Günaydın ve Doğu Yaşar Akal’ın yönetmenliğinde önemli isimleri kadrosunda buluşturan ‘Hücreler’, bu yıl 11.kez düzenlenen Yeni Tiyatro Dergisi Emek ve Başarı Ödülleri’nde ‘En İyi Erkek Oyuncu - Komedi’ ve ‘En İyi Yapım - Komedi’ dalında ödül aldı.

Nisan Ceren Özerten ‘En İyi Yapım - Komedi’ ödülünü tüm ekip adına aldığını dile getirirken Engin Günaydın ‘En İyi Erkek Oyuncu - Komedi’ ödülünü aldı.

İnsan vücudundaki hücrelerin hayatını fantastik ve sürreel bir komedi dili ile aktaran oyun, ‘Nejat’ isimli karakterin yaşadığı olumsuzluklar karşısında vücudundaki hücrelerinin verdiği tepkileri sahneye taşıyor. Hücreler, çökmekte olan bir organizmanın içinde, hayatta kalmaya çalışan hücrelerin ironik hikayesini anlatıyor.

Oyunda, Engin Günaydın, Cengiz Bozkurt, Şinasi Yurtsever, Nilperi Şahinkaya, Kubilay Aka, Deniz Cengiz ve Gökçen Gökçebağ gibi oyuncular aynı sahnede buluşuyor.