HÜDA PAR’dan seçmeli derslerde Kürtçe ve Zazaca çağrısı

HÜDA PAR Sözcüsü Yunus Emiroğlu, Kurmanci ve Zazaki seçmeli derslerin tercih edilmesi çağrısında bulunarak, ana dilde eğitimin önemine vurgu yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HÜDA PAR Sözcüsü Yunus Emiroğlu, anadilde eğitimin bir parçası olan seçmeli dersler arasında yer alan Kurmanci ve Zazaki derslerinin tercih edilmesi hakkında çağrıda bulundu.

Dillerin değerlerin yaşaması için önemli bir etken olduğunu belirten Emiroğlu, “Dilini yaşatamayan bir milletin, değerlerini birer birer kaybederek yok olması kaçınılmazdır. Dilimizi yaşatmadan geleceğe güvenle bakamayız. Dillerimiz, bizi birbirimizden ayıran değil; tanıştıran, kaynaştıran vasıtalardır” ifadelerini kullandı.

Ortaokullarda seçmeli dersler arasında yer alan Kurmanci ve Zazaki derslerinin tercih edilmesi gerektiğini belirten Emiroğlu, “Konuşan sayısının azalması, nesilden nesile aktarılamaması sebebiyle yerel dillerimiz gün geçtikçe kan kaybetmektedir. Ortaokullarda seçmeli ders olarak okutulan diğer diller arasında milyonlarca insanın ana dili olan Kurmancî ve Zazakî dersleri de bulunmaktadır. Seçmeli ders tercihinde Kurmancî ve Zazakî derslerinin tercih edilmesi, çocuklarımızın anadillerini öğrenmesinde önemli bir fırsattır” dedi.

Seçmeli derslerin 12 Şubat günü sona ereceğini belirten Emiroğlu, geçen yıl 20 bin öğrencinin tercih etmiş olduğu Kurmanci ve Zazaki derslerinin bu yıl 100 bin rakamına ulaşması gerektiğini söyledi.