Hükümet konağı inşaatının KYK’ye dönüştürülmesi mahkemelik oldu

Kırşehir'de, 4 yıl önce yapımına başlanan hükümet konağı inşaatının valilik KYK'ye devredildiğini açıkladı. Valiliğin kararını Ankara Mimarlar Odası yargıya taşıdı.

Kırşehir Hükümet Konağı inşaatı
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kırşehir Hükümet Konağı'nın yurt binasına dönüştürülmesini durdurmak için Ankara Mimarlar Odası Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Yozgat İdare Mahkemesi'ne dava açtı.

KENDİRLİ: KONAK PROJESİ İÇİŞLERİ BAKANI TARAFINDAN İPTAL EDİLDİ

Kırşehir Hükümet Konağı inşaatı 2018 genel seçimlerinin ardından yavaşlamış, 2019 yerel seçimlerinin ardından ise tamamen durdurulmuştu. Atıl bir vaziyette çürümeye terk edilen inşaat daha sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı'na yurt yapımı için devredildi. Kırşehir AK Parti Milletvekili Mustafa Kendirli bir süre önce hükümet konağının yurt binasına dönüştürülmesini, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun istediğini belirterek, hükümet konağı projesinin İçişleri Bakanı tarafından iptal edildiğini açıklamıştı. Bu gelişmeler sonrası, Ankara Mimarlar Odası konuyu yargıya taşıdı. Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Yozgat İdare Mahkemesi'ne dava açtı.

MİMARLAR ODASI: YURT YAPILMA KARARINDAN VAZGEÇİLMELİ

Kırşehir Mimarlar Odası Temsilcisi Mehmet Kurt, şu ana kadar su basma seviyesinde olan hükümet konağı inşaatının 2019 rakamları ile 13 milyon lira harcandığını ifade etti. Kurt, hükümet konağı olarak yapımına başlanan ve daha sonra bundan vazgeçilerek Kredi ve Yurtlar Kurumu’na yurt yapılmak üzere tahsisi yapılan devasa binanın, yine hükümet konağı olarak bitirilip hizmete açılmasını talep etti. 

Mehmet Kurt.

Kurt, binanın birileri tarafından ben yaptım oldu mantığı ile yurda dönüştürmesinin çok yanlış bir karar olduğunu dile getirerek, “Biz Mimarlar Odası Kırşehir Temsilciliği olarak ilimize yapılacak her türlü yatırıma destek oluyor, hatta istenilecek teknik desteğe de katkı sunuyoruz” dedi. Sorunu siyaset üstü tuttuklarını ve ona göre görüş bildirdiklerini kaydeden Kurt, sözlerine şöyle devam etti: “Biz ilk başta buraya hükümet konağı yapılmasını da istemedik, yeşil alan olsun istedik. Ancak hükümet konağından vazgeçilip, KYK’ya devredilip yurda dönüştürülmesi kararı da büyük bir hata olmuş. Kaldı ki, imar planında da görüleceği üzere resmi kurum alanlarının içerisinde öğrenci yurdunun ne işi var?” ifadelerini kullandı.