Hükümet konağının müteahhidi 'tanıdık' çıktı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Yakıştı mı Yakıştı" diyerek sosyal medyadan fotoğrafını paylaştığı Beypazarı Hükümet Konağı’nın müteahhidi 'tanıdık' çıktı. Yeni konağın maliyeti 19 milyon lira.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mimari olarak cumhurbaşkanlığının (Beştepe) birer kopyası şeklinde yeni hükümet konakları yapılıyor. İstanbul Gaziosmanpaşa, Beypazarı ve Konya Karatay Hükümet Konağı’nın yeni binalarının açılışını da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sosyal medya hesabından '#YakıştıMıYakıştı' etiketiyle duyurdu. 

Beypazarı Hükümet Konağı projesini 19 milyon 750 bin liraya üstlenen şirketin yöneticisi ise 'tanıdık' çıktı. Cumhuriyet’ten Sefa Uyar’ın haberine göre Öntaş İnşaat ve Ticaret'in yöneticisinin, Soylu’nun 2019 seçimleri sırasında seçim bürosunun açılışını yaptığı AK Partili Nallıhan Belediye Başkanı İsmail Öntaş’ın yeğeni Remzi Öntaş olduğu öğrenildi. Başkan İsmail Öntaş, aynı zamanda Remzi Öntaş’ın babası Ahmet Öntaş ile bir inşaat şirketinin de ortağı.

2018’de pazarlık usulü yapılan ve 16 katılımcının teklif verdiği ihaleyi, 19 milyon 750 bin lira teklif ile 'Taşhan Yapı Mühendislik' kazanmıştı. Şirketin internet sitesinde ise şirketin, başta Mili Eğitim Bakanlığı olmak üzere çok sayıda kamu kurum ve kuruluşu ile çalıştığı vurgulanıyor.