Hulusi Akar, Özcan Alper'i hedef gösteren Haktanır ile görüşecek

Milli Savunma Bakanı Akar, Boğaziçi Film Festivali'nde En İyi Yönetmen Ödülü'nü TTB Başkanı Fincancı'ya ithaf eden yönetmen Özcan Alper'i hedef alan Burak Haktanır ile bakanlıkta görüşecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Boğaziçi Film Festivali kapanış töreninde aldığı En İyi Yönetmen Ödülü'nü TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı'ya ithaf ettiği için yönetmen Özcan Alper'i hedef gösteren oyuncu Burak Haktanır ile bakanlıkta bir araya gelecek.  

Hulusi Akar, arayarak 'tebriklerini ilettiği' Haktanır'ın Alper'in ifadelerini 'takdir ettiğini' söyledi. AA'nın haberine göre Akar ile Haktanır'ın Milli Savunma Bakanlığı'nda bir araya gelecek.

Akar da konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Şebnem Korur Fincancı ve Özcan Alper'i hedef gösterdi. 

 

Ne olmuştu?

Yönetmen Özcan Alper, bu yıl 10. kez düzenlenen Boğaziçi Film Festivali'nde "Karanlık Gece" filmi ile Ulusal Uzun Metraj Film kategorisinde En İyi Yönetmen Ödülü'nü kazandı. Yönetmen Alper, ödülünü TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı'ya ithaf etti.

Oyuncu Burak Haktanır, Alper'in konuşması sırasında yerinden kalkarak "O kadın TSK'ya iftira attı" dedi. Boğaziçi Film Festivali yönetimi de 28 Ekim'de düzenlenen törendeki konuşması ve ödülünü tutuklanan Türk Tabipler Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı'ya ithaf etmesi nedeniyle Alper'i kınadığını açıkladı. 

Komite'nin açıklamasının ardından Kadıköy Sineması, "festivale önümüzdeki yıllarda ev sahipliği yapmayacağını" duyurdu. Ardından Sinema Yazarları Derneği (SİYAD), sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Boğaziçi Film Festivali'ne önümüzdeki yıllarda SİYAD jürisi görevlendirmeyeceğimizi kamuoyuna duyururuz” dedi. (HABER MERKEZİ)