Hulusi Akar, Rusya ve Ukrayna savunma bakanlarıyla görüştü

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov'la telefonda görüştü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'yla telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Ukrayna'daki son gelişmelerin ele alındığı aktarıldı. Akar'ın, Rus limanlarında bekleyen gemilerin Türkiye’ye güvenle gelmesi için verilen desteğin ve tahliyeler için insani koridor açılmasının önemi belirttiği ifade edildi.

Açıklamada, "Daha fazla can kaybının yaşanmaması için acilen ateşkes ilan edilmesine olan ihtiyaç vurgulanmış, insani yardım konusunda her türlü desteği sağlamaya çalışan Türkiye’nin bölgede barışın temini için bundan önce olduğu gibi bundan sonra da üzerine düşeni yapmaya hazır olduğu bir kez daha ifade edilmiştir" denildi.

Hulusi Akar'ın daha sonra Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov ile görüştüğü duyuruldu.

Akar'ın bu görüşmede de insani koridorların açık kalmasını vurguladığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Görüşmede Bakan Akar tarafından can kayıplarının artmaması için bir an evvel ateşkes ilan edilmesinin ve sivillerin tahliyesi için insani koridorların açık tutulmasının önemi vurgulandı. Ayrıca Bakan Akar tarafından Türkiye’nin Ukrayna’ya insani yardımın ulaştırılması ve barışın tesisi için üzerine düşeni yapmaya devam edeceği bir kez daha ifade edildi." (HABER MERKEZİ)