Hür Sen Genel Başkanı Kuruoğlu'ndan 'refah payı' açıklaması

Hür Sen Genel Başkanı Kuruoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, "İktidar refah payını uygulamasını memur ve emeklilere borçludur" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hürriyetçi Eğitim Sen (Hür Sen) Genel Başkanı Levent Kuruoğlu, yaptığı yazılı açıklamada memur ve memur emeklileri için refah payı talep etti. 

Kuruoğlu, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyon tahmini göz önüne alındığında, gelecek yıl memur ve emekliye dişe dokunur bir enflasyon farkı ödemesi de görünmüyor. Enflasyon rakamları ekonomik hayatımızın gerçekleri ile örtüşmüş olsa sıkıntı yok ancak açıklanan rakamların hayatımızdan ne kadar kopuk, sanal olduğunu artık herkes biliyor. Aylardır Hür-Sen olarak refah payı uygulamasının hayata geçirilmesini istiyor ve ısrarla vurguluyoruz. Çünkü, sanal enflasyon rakamlarının sebep olduğu, yıllar içinde akıl almaz bir boyuta ulaşan alım gücü azalması düzeltilmezse, memur ve emekli 2025 yılını çok zor geçirecektir. Bunu sağlamanın tek yolu da refah payı uygulamasıdır. İktidar bunu memur ve emeklilere borçludur."