Dr. Hürel Günay'a yönelik saldırı protesto edildi: Planlı ve organize

İzmir Sağlık Platformu, Torbalı’da görev yapan aile hekimi Ekin Hürel Günay'ın saldırıya uğramasını protesto ederek, etkili bir sağlıkta şiddet yasası talebini bir kez daha dile getirdi.

Açıklamaya saldırıya uğrayan Dr. Ekin Hürel Günay da katıldı.
Google Haberlere Abone ol

İZMİR – İzmir Sağlık Platformu, 7 Ekim Cuma günü mesai çıkışı Torbalı’da görev yapan aile hekimi Ekin Hürel Günay’ın saldırıya uğramasına ilişkin basın açıklaması düzenledi. İzmir İl Sağlık Müdürlüğü önünde düzenlenen açıklamada “Sağlıkta şiddeti engellemeyen suçlu” yazılı pankart taşındı. Çok sayıda sağlık emekçisinin katıldığı açıklamada konuşan İzmir Tabip Odası başkanı Dr. Süleyman Kaynak, saldırının 3 kişi tarafından organize ve planlı bir şekilde gerçekleştiğini belirtti.

'MESLEĞİNE DEVAM EDEMEZ HALE GELMİŞTİR'

Yaklaşık bir ay kadar önce aynı şahıslardan birinin ASM’de başka bir hekime saldırı girişiminde bulunmak isterken, doktor Ekin tarafından engellemesi nedeniyle saldırının amacına ulaşamadığını belirten Kaynak, o gün yaşanan olay ile doktor Günay'ın beyaz kod verdiğini söyledi. Bu olaydan bir ay sonra 3 kişinin planlı bir şekilde sopalarla Ekin Hürel Günay'a saldırdığını dile getiren Kaynak, “Arkadaşımız ciddi bir şekilde yaralanmış, kafa travması geçirmiş ve kemik kırıkları oluşmuştur. Orbita kırığı oluşmuştur. Halen evinde taburcu olan arkadaşımızın tedavi ve takipleri devam etmektedir. Arkadaşımıza yapılan yoğun tedaviler ile hayati tehlikeyi atlamış ve stabil hale getirilmiş ama derin bir üzüntü ve depresyon haliyle mesleğine devam edemez hale gelmiştir. Arkadaşımıza sopalarla planlı bir şekilde saldıran 3 kişi nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanmıştır" diye konuştu.



'SAĞLIKTA DÖNÜŞÜME SON, SAĞLIKTA ŞİDDETE SON'

Yaklaşık 20 yıldır sürdürülmekte olan sağlıkta dönüşümün artık tıkandığını dile getiren Kaynak, sağlık çalışanlarına yönelik saldırıların artık organize hale geldiğini belirtti. Kaynak, son olarak şunları söyledi;

“Bu düşüncedir ki artık, sağlık çalışanlarının sadece çalıştıkları sağlık kurumlarında değil, sokakta, evlerinde, arabalarında, alış veriş merkezlerinde ve her yerde, can güvenliği olmaksızın, büyük tehditler altında yaşamalarına yol açmaktadır. Sağlıkta terör artık ülkemizin en acil, en can yakıcı sorunudur ve bunun sona erdirilmesi için acil bir şekilde etkili bir sağlıkta şiddet yasası çıkarılmalı. Bu süreçlerde sağlık örgütlerinin görüşleri alınmalıdır. Bir şiddete daha tahammülümüz yoktur… İflas etmiş ve çökmüş bir sağlık sisteminin faturasını hekimler ve sağlık çalışanları olarak biz ödemek istemiyoruz. Etkili bir sağlıkta şiddet yasası istiyoruz. Sağlık kurumlarında güvenlik tedbirlerinin artırılmasını istiyoruz. Bilimsel verilerle planlanmış bir sağlık ortamı istiyoruz. Sağlıkta dönüşüme son, sağlıkta şiddete son."

Açıklamaya imza atan kurumlar ise şöyle:

Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası (AHESEN)
Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik ve Dayanışma Sendikası
Genel Sağlık-iş Sendikası
İzmir Aile Hekimleri Derneği
İzmir Aile Sağlığı Çalışanları Derneği
İzmir Tabip Odası
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES)
Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği
Türkiye Aile Hekimleri Uzmanları Derneği
Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği. 

(DUVAR)