Hüsamettin Cindoruk: CHP benim de partim, var mı diyeceğiniz?

Eski TBMM Başkanı Cindoruk, Kılıçdaroğlu'nun katıldığı programda konuştu: Benim fikirlerimi savunuyorsa, hayal kırıklıklarımı gidermek istiyorsa, bugün CHP benim de partimdir. Var mı diyeceğiniz?

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Basın Konseyinin 35. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla İstanbul'daki Büyük Kulüp'te tören düzenlendi.

Programda eski TBMM Başkanı ve Basın Konseyi Yüksek Kurulu Üyesi eski Demokrat Partili Hüsamettin Cindoruk'a "demokrasiye ve basın özgürlüğüne yaptığı katkılar" dolayısıyla verilen "Onur Ödülü"nü, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu takdim etti.

Cindoruk konuşmasında "Teşekkür ediyorum ama bu belgeyi almak yeterli değil, hakkını vermek lazım. Bu kısa, 90 yıllık hayatımda daha bir seneler kazanırsam, ben bu dava uğruna elimden gelen gayreti göstereceğim ve bunları gösterirken de aynı zamanda bir ibadet yaptığıma da inanıyorum" dedi.

Siyasete ilişkin de konuşan Cindoruk, Kemal Kılıçdaroğlu ve arkadaşlarının gayretlerini takdir ettiğini belirtip şunları söyledi: "Gelinen noktada Türkiye Cumhuriyeti'ni müdafaa etmek durumuna düştük. Cumhuriyeti müdafaa etmek demek değerlerini müdafaa etmek demektir. İçi boşaltılmış bir cumhuriyet olur mu?

Zaman içinde üyesi olduğumuz Avrupa Konseyi gibi NATO gibi ya da üye namzeti olduğumuz Avrupa Birliği gibi ülkelerle bağlantımız kesildi... Devletin organları kaybolmuştur. O hale gelmiştir ki kabinede Anayasa'da yer almayan çakma bir organ çıkarılmıştır. Kabinenin Anayasa'da yeri var mı? Kabine toplanıyor, karar alıyor. Bana kabinenin adresini bir verin. Kabine diye bir organ yok o bir boşluk doldurmadır. 

Bugün CHP benim de partimdir. Var mı diyeceğiniz? Benim fikirlerimi savunuyorsa, benim hayal kırıklıklarımı gidermek istiyorsa, Türkiye Cumhuriyeti'ni tekrar teşhis etmek istiyorsa o benim partimdir artık mesele budur." (HABER MERKEZİ)