Hüseyin Alpay: 10 milyon işsizle Türkiye Yüzyılı'nı yaşatıyorlar

Milliyetçi Sol Parti Genel Başkanı Hüseyin Alpay, "10 milyonu aşan işsizle, sözünü ettikleri Türkiye Yüzyılı’nı yaşatıyorlar" dedi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Milliyetçi Sol Parti Genel Başkanı Hüseyin Alpay, emekçilerin bayrama açlık sınırının altında girdiğini belirterek, dört kişilik bir aile için açlık sınırının 18 bin 489 TL, yoksulluk sınırının ise 63 bin 955 TL olarak açıklandığını hatırlattı. Alpay, DİSK Birleşik Metal-İş Sınıf Araştırmaları Merkezi’nin açlık ve yoksulluk sınırı raporunu gündeme getirerek, sağlıklı ve dengeli beslenmenin maliyetinin günlük 600 lirayı geçtiğini kaydetti.

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Araştırma Merkezi DİSKAR’ın Haziran 2024 tarihli 'İşsizlik ve İstihdamın Görünümü Raporu'nu değerlendiren Milli Sol Genel Başkanı Hüseyin Alpay, “10 milyonu aşan işsizle, sözünü ettikleri Türkiye Yüzyılı’nı yaşatıyorlar” dedi. 55 yaş üzeri insanların da artık 'işsiz' kategorisinde yer aldığını ifade eden Alpay, Türkiye ekonomisinin alarm verdiğini iddia etti.

Genel Başkan Hüseyin Alpay, “Siyasi suçlar başta olmak üzere genel af ile ehliyet affı mutlaka bir an evvel ilan edilmelidir. Yine aynı şekilde 1 yıl önce Cumhurbaşkanı tarafından esnafa sözü verilen Bağkur prim indirimi de hemen yasalaştırılmalı, Bağkur’lulara nefes aldıracak reformlar hızla gerçekleştirilmelidir. Parlamento beklenen reformları yasalaştırana kadar tatile girmemelidir” ifadelerine yer verdi.

Milliyetçi Sol Parti (MİLLİ SOL) Genel Başkanı Hüseyin Alpay ayrıca, emeklilerin taleplerinin de de hiçbir siyasi hesap içine girilmeden ivedilikle gerçekleştirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.