Hüseyin Alpay: En düşük emekli maaşı ve asgari ücret en az 25 bin TL olmalı

Milli Sol Genel Başkanı Hüseyin Alpay, “Açlık sınırının 19 bin lira olduğu ülkemizde, en düşük emekli maaşı ve asgari ücret en az 25 bin TL olmalıdır” dedi.

Fotoğraf: AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara’da partisinin gündeme dair görüşlerini açıklayan Milliyetçi Sol Parti Genel Başkanı Hüseyin Alpay, ekonomik göstergelerin alarm verdiğini söyledi. Alpay, “Açlık sınırının 19 bin lira olduğu ülkemizde, en düşük emekli maaşı ve asgari ücret en az 25 bin TL olmalıdır” dedi.

Siyasi iktidarın her şeyi toz pembe gösterdiğini belirten Alpay, “Madem doğalgaz, petrol çıkarıyoruz, İHA-SİHA, otomobil üretiyor ve satıyoruz, demek ki biz zengin bir ülkeyiz. Peki bu zenginlikten neden yurttaşlarımız faydalanamıyor ve milyonlarca insanımız açlık sınırının altında maaş alıyor? Bu durumda ya söyledikleriniz doğru değil ya da doğru, ama bu zenginlikleri kendi yandaşlarınıza yağmalatıyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Elektriğe yapılan yüzde 38’lik zammın en çok esnafı etkileyeceğini savunan Genel Başkan Alpay, “Elektriğe yapılan zam, iğneden ipliğe her şeye yansıyacak. Elektrik zammı ile yüksek kiralar, esnafa ve tüketiciye ek yükler getirecek. Bu zamlara bir son verilmeli, esnafı yaşatacak tedbirler ivedilikle alınmalıdır. Yüksek Bağkur primleri düşürülmeli, esnafa ulaşabileceği faizi düşük krediler verilmelidir. Yoksa yakın zamanda ortada esnaf diye bir şey kalmayacak, işsizler ordusuna yaşı 50’nin üzerindeki kişiler eklenmeye devam edecek” diye konuştu.