Hüseyin Baş: Maksat İngiltere’deki sığınmacıları Türkiye’ye aktarmak

BTP lideri Hüseyin Baş, Türkiye ile Ruanda arasında yapılan turizm anlaşmasına ilişkin “Maksat İngiltere’deki sığınmacıları Türkiye’ye aktarmak" dedi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, Türkiye ile Ruanda arasında yapılan turizm anlaşmasına ilişkin “Maksat İngiltere’deki sığınmacıları Türkiye’ye aktarmak. Ruanda’dan bize gelecekler… Biz Ruanda'ya gider miyiz? Bu anlaşmaya imza atanların birçoğu muhtemelen ‘Ruanda’yı haritada göster’ desen gösteremez” dedi.

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, şunları söyledi:

"Ruanda ile turizm anlaşması yaptık. Ruanda'nın yıllık turizm geliri 438 bin dolar. Yani Kapalıçarşı’nın yarım günlük cirosu kadar hemen hemen. Maksat belli, İngiltere sığınmacıları Ruanda’ya yollayacağını beyan ediyor ve bunları yollamaya başladıktan hemen sonra Ruanda ile turizm anlaşması yapıyoruz. Ruanda'dan bize gelecekler, biz Ruanda'ya gider miyiz? Niye gidelim çünkü ben Ruanda'nın haritadaki yerini bilmiyorum, birçok insan da bilmiyor. Bu anlaşmaya imza atanların birçoğu da muhtemelen ‘Ruanda’yı haritada göster’ desen gösteremez ama Ruanda ile turizm anlaşması yapıyoruz. Biz herhangi bir ülkeyle turizm anlaşması yapabiliriz, yapmalıyız da… Ama İngiltere'deki sığınmacıların deposu olarak kullanılan bir Ruanda'nın turizm anlaşması yaptığı bir ülke olmak, soru işaretleri doğuruyor. Burada şöyle de bir şey var; o kadar sığınmacı ülkeye doldurdular ki… İngiltere de Türkiye yollayacaktı demek ki ama cesaret edemedi, kamuoyunu karşısına almamak adına, ‘Ruanda’ya yollayayım oradan alın’ dedi ve aktarmalı bir uçuş güzergahı oluşturuldu.

'HARİTAYI ‘BEN BÜYÜK ORTA DOĞU PROJESİ’NİN EŞ BAŞKANIYIM’ DİYEN YORUMLAMALI'

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun oğlu Türkiye topraklarını sözde 'Kürdistan' olarak gösteren bir harita paylaştı. Netanyahu'nun oğlunun maksadı zaten gizli bir maksat değil. Yıllardır var olan bir durum. 'Büyük İsrail' diye bir proje var ki harita Trabzon'a kadar dayanıyor. Dolayısıyla bu maksat belli, bu maksada karşı ne yapıyorsun? Soruyu şuradan sormak lazım, bu haritayı kim yorumlamalı? Bu haritayı 'Yahudi'den, İsrail'den cesaret madalyası alan yorumlamalı. Bu haritayı ‘Ben Büyük Orta Doğu Projesi’nin eş başkanıyım’ diyen yorumlamalı. Türkiye'de Misak-ı Milli'nin çizilmesi için kanını ortaya koyan insanların, atamızın var olduğu, bize cumhuriyetin vatanın armağan edildiği bir ortamda çıkıp başkalarının işlerine gelen şekilde, ‘Ben bu projenin eş başkanıyım’ diyen, bu projenin taşıyıcısı, uygulayıcısı ülkeden cesaret madalyası alan yöneticiler, bu haritayla ilgili şimdi çıkıp bir şey demekle yükümlüdür. Buna bir cevap vermek durumundalar ama ne yazık ki zaten buna hizmet edildi bugüne kadar. Ortadoğu'nun geldiği nokta da belli. Türkiye'ye de, Ortadoğu'da yaşanan kader yaşatılmak isteniyor. İşte buna uyanık olmak lazım. Bu projenin bugün dünyada uygulayıcıları başta İsrail ama büyük oranda Amerika ile birlikte… Bunu uygularken de NATO gücü kullanılarak uygulandığının da farkında olmamız lazım, tarafımızı ona göre görmemiz lazım. Neredeyiz, neye göre hareket etmeliyiz, stratejilerimizi onlara göre belirlememiz gerekiyor."