Hüseyin Can Güner: Kini ve öfkeyi değil, sevgiyi ve hoşgörüyü benimsedik

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, Geleneksel Birlik Aşuresi etkinliğinde, "Bizler kini ve öfkeyi değil, sevgiyi ve barışı, savaşı değil kardeşliği ve hoşgörüyü benimsedik" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, Kızılırmak Yerel Dernekler Federasyonu ve bileşen köy dernekleri iş birliğinde düzenlenen Birlik Aşuresi etkinliğine katıldı.

Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, "1344 yıl önce Hz. Hüseyin ve yol arkadaşları, zalimin zulmüne direndiler, boyun eğmediler ve 1344 yıldır sevgiyle, aşkla ve muhabbetle anılıyorlar. Onlara zulmedenler ise lanetleniyor. Biz o günden beri, Hz. Hüseyin'in yolundan yürüyenlerdeniz. Derisi yüzülen Nesimi gibi, asılan Hallacı Mansur gibi, aslanla ceylanı bir kucakta besleyen, 'İncinsen de incitme' diyen Hacı Bektaş'ın yolunda, 'Dönen dönsün ben dönmezem' diyen Pir Sultan Abdal'ın yolunda, faşizme karşı direnen Deniz Gezmiş'lerin yolunda ve emperyalist dünyaya karşı büyük bir milli mücadeleyi örgütleyen ve bugün kıymetini daha iyi anladığımız laik, demokratik Cumhuriyeti bizlere kazandıran Gazi Mustafa Kemal'in yolundan yürüyenlerdeniz" dedi.

Başkan Güner, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bizler kini ve öfkeyi değil, sevgiyi ve barışı, savaşı değil kardeşliği ve hoşgörüyü benimsedik ve bugünlere kadar geldik. Aşuremiz gibi birlik olduk. Farklılıklarımızı bir araya gelince unuttuk, daha da güzelleştik ve bunun sonuçlarını da geçtiğimiz Mart ayında aldık."