Husilerden ABD'ye 'işgal' uyarısı: Vietnam'dan daha kötü olur

ABD'nin Kızıldeniz'de çok uluslu bir misyon oluşturulduğunu açıklamasının ardından Yemen'deki Husiler, "Eğer Amerikalılar ülkemizi hedef alırsa, biz de onları hedef alacağız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yemen'deki Husilerin lideri Abdülmelik el-Husi, "Kızıldeniz'deki herhangi bir gerilime" yanıt olarak ABD'nin savaş gemilerini hedef alacaklarını söyledi.

Abdülmelik el-Husi, ABD'nin Kızıldeniz'de uluslararası bir misyon oluşturulduğunu duyurmasının ardından yaptığı televizyon konuşmasında, "Amerika'nın gerilimi tırmandırmaya yönelik herhangi bir eğilimi veya Yemen'i hedef alması karşısında boş durmayacaklarını" belirtti.

"Kızıldeniz'de herhangi bir gerilim durumunda Amerikan savaş gemilerini ve nakliye trafiğini roketlerle ve insansız hava araçlarıyla (İHA) hedef alacakları" tehdidinde bulunan Husi, "ABD'yi, İsrail gemilerini korumak amacıyla Kızıldeniz'i askerileştirmeye çalışmakla" suçladı.

AA'nın aktardığına göre "Kızıldeniz'e kıyısı olan ülkelerin Amerikan müdahalesinden etkileneceğini" kaydeden Husi, "Bu tırmanışın önlenmesi için harekete geçilmesi" çağrısında bulundu.

'BU ADIM BÜYÜK BİR TEHLİKE'

ABD tarafından oluşturulan uluslararası deniz misyonuna katılan diğer ülkelere de uyarıda bulunan Husi, ABD'nin attığı adımı büyük bir tehlike olarak değerlendirdi. El Husi, ABD'nin Yemen'e asker göndermesi halinde, Afganistan ve Vietnam'ın çok kötüsüyle karşılaşacağını savundu.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), 6 Aralık'ta Yemen’deki Husi güçlerinin Kızıldeniz’deki ticari gemilere yönelik saldırılarına karşı uluslararası "Deniz Görev Gücü" kurulması için görüşmeler yaptıklarını açıklamıştı. ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, 18 Aralık Pazartesi günü, Husilerin Kızıldeniz'deki ticari gemilere yönelik saldırılarına karşı koymak için Refah Muhafızı Operasyonu adında çok uluslu bir misyonun oluşturulduğunu duyurmuştu. Misyonda ABD'nin yanı sıra İngiltere, Kanada, Fransa, İtalya, Hollanda, Norveç, Seyşeller, İspanya ve Bahreyn'den toplam 10 ülkeden kuvvetler yer alıyor. (HABER MERKEZİ)