İBB Kültür'den sömestr için 350 ücretsiz etkinlik

İBB Kültür tarafından hazırlanan “Sömestr Şenliği” kapsamında 20 Ocak-4 Şubat arasında İstanbul’un farklı ilçelerindeki 15 mekânda çocuklar için toplam 508 etkinlik düzenlenecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İBB Kültür Dairesi Başkanlığı’nın 20 Ocak-4 Şubat tarihleri arasında düzenleyeceği “Sömestir Şenliği”yle İstanbul’un farklı ilçelerindeki mekanlarda 72 çocuk tiyatrosu, dört çocuk konseri, 82 atölye ve 350 etkinlik olmak üzere toplam 508 aktivite gerçekleştirilecek.

Programlar İBB Arnavutköy Kültür Merkezi, Müze Gazhane, Fatih Sultan Mehmet Kültür ve Sanat Merkezi, Çengelköy Çocuk Sanat Merkezi, İBB Arnavutköy Kültür Merkezi, İBB Başakşehir Kültür Merkezi, İBB Hoca Ahmet Yesevi Kültür Merkezi, İBB Bülent Ecevit Kültür Merkezi, İBB Erdem Bayazıt Kültür Merkezi, İBB Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi, İBB İdris Güllüce Kültür Merkezi, İBB Sancaktepe Eyüp Sultan Kültür Merkezi, İBB Şile Kültür Merkezi, İBB Prof. Dr. Adem Baştürk Kültür Merkezi, Yedikule Gazhane gibi birçok mekânda düzenlenecek. 

İBB Şehir Tiyatroları, şenlik kapsamında “Herkes Sihirbaz Olacak”, “Karagöz Çiftlik Bekçisi”, “Elma Kurdu Kırtık”, “Bir Gece Masalı”, “Bir Gün Ayakkabımın Teki”, “Rüya”, “Bekçi ile Postacı”, “Çöpsüz Dünya”, “Fındıkkıran” gibi tiyatro oyunlarını sahnelerken rüzgâr gülü, çivi yazısı, 3D pen tasarım, doğada yaşam, yaratıcı mask ve drama gibi atölyelerle çocuklar yeni beceriler edinecek.

İBB Bandosu da sömestr tatilinde İstanbullu çocuklar için etkinlikler hazırladı. İBB Dr. Enver Ören Kültür Merkezi, İBB Cem Karaca Kültür Merkezi ve İBB Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi’nde düzenlenecek program kapsamında sevilen çocuk şarkıları ve film müziklerinden oluşan seçki, interaktif olarak çocuklarla beraber seslendirilecek.