İBB metrobüs için 160 yeni otobüs alıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) kendi öz kaynaklarıyla almak üzere 160 yeni otobüs için bugün imzayı attı. Otobüsler mart ayından itibaren kullanıma sunulacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'un artan nüfusuyla birlikte yetersiz kalan otobüs filosunu genişletmek isteyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 300 yeni otobüs alımı için bulduğu kredi, 10 aydır Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a takılmış durumda. Erdoğan tepkilere rağmen henüz krediye onay vermiş değil. İBB, metrobüs filosunu yenilemek içinse kendi öz kaynaklarıyla 160 yeni otobüs almak için bugün ilgili firmalarla karşılıklı imzaları attı. Yüzde 15’i peşin, kalanı 72 ay vade ile alınan otobüslerin teslimatları, 2022 yılının ilk aylarından itibaren yapılacak.

İMAMOĞLU: ERDOĞAN 10 AYDIR İMZAYI BEKLETİYOR

Yeni otobüsler için imzalar İETT Edirnekapı Garajı'nda düzenlenen törende atıldı. Törene İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İETT ve firma yetkilileri de katıldı.

Törende konuşma yapan İmamoğlu, metrobüs filosunun yaş ortalamasının 10 yıla, araçların kilometresinin ise 1,5 milyon kilometreye dayandığını belirterek, "Bugün 100 adet tek körüklü, 60 adet de çift körüklü otobüs için anlaşma imzalıyoruz.  2022 Mart - Mayıs aylarında araçlarımız İstanbulluların hizmetinde olacak. 300 yeni araç alım kredimiz ise İBB Meclisinden oy birliğiyle geçti ancak 10 aydır Cumhurbaşkanlığı'ndan onay bekliyoruz" dedi.

TAKSİ TEKLİFİ YİNE UKOME'YE GETİRİLECEK

Beş bin yeni taksi teklifinin de aylardır Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantılarında engellendiğini vurgulayan İmamoğlu "Taksi teklifimizi bu ay UKOME'ye yeniden getireceğiz. İnsanlarımızın 45 dakika, 1 saat taksi beklediği bu kadar göz önündeyken bu niçin engellenmek istenir?" diye sordu.

'65 MİLYON EUROLUK BİR ÇÖPLÜK İÇİN İMZA ATMAYACAĞIZ'

AK Parti döneminde tüm uyarılara rağmen alınan ve çürümeye terk edilen otobüslere de değinen İmamoğlu "Biz Bursa'da üretilen otobüsler için imza atacağız. Ne olduğunu bilmediğimiz, 65 milyon euroluk bir çöplük için imza atmayacağız. Nasıl alındığını dahi bilmediğimiz, içinde onlarca soru işareti olan, soruşturmaları süren bir işe imza atmayacağız" ifadelerini kullandı.

YENİ OTOBÜSLER DAHA FAZLA YOLCU TAŞIYACAK

 

Alınacak 21 metre uzunluğundaki Otokar otobüsler, 200 yolcu kapasiteli olacak. Mevcutta kullanılan araçlar 18,5 metre ve 185 yolcu taşıyabiliyor. 25 metre uzunluğundaki 60 Akia otobüs de 280 yolcu kapasiteli olacak. Mevcutta kullanılan otobüsler 26 metre ama 225 yolcu kapasiteli. (EKONOMİ SERVİSİ)