İBB, Mevlid Kandili gerekçesiyle konserlerini erteledi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Tuna Kiremitçi, Adamlar, Sena Şener, Ahuzar gibi isimlerin konserlerini Mevlid Kandili gerekçesiyle ertelediği öne sürüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı, bu akşam (7 Ekim) İstanbul’un çeşitli ilçelerinde düzenleyeceği konserleri ertelediğini duyurdu.

İBB Kültür Daire Başkanlığı, 'İstanbul Kavuştayı' programı kapsamında bu akşam İstanbul Ümraniye Meydanı'nda gerçekleştirilecek Adamlar grubunun konserini 'şiddetli rüzgar ve olumsuz hava koşulları uyarısını' gerekçe göstererek iptal ettiğini açıkladı. İBB Kültür Daire Başkanlığı tarafından sosyal medyada yapılan açıklamada, konserin 9 Ekim Pazar gününe ertelendiği belirtildi.

Müzisyen Sena Şener ve Ahuzar konserleri de iptal edildi. İBB Prof. Dr. Adem Baştürk Kültür Merkezi'nde konser vermesi planlanan Şener, Instagram hesabından yaptığı paylaşımla konserinin ileri bir tarihe ertelendiğini yazdı. 

'BU TAVIR MÜZİĞE VE MÜZİSYENLERE SAYGISIZLIK'

Müzisyen ve yazar Tuna Kiremitçi ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yine İBB Kültür Daire Başkanlığı tarafından organize edilen ve kapalı İBB Erdem Beyazıt Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilmesi planlanan konserinin 'Mevlid Kandili' sebebiyle iptal edildiğini duyurdu. Kiremitçi, daha sonra bu paylaşımı silerek, "Kararı kim hangi sebeple almış olursa olsun, bu lakayt tavrın müziğe ve müzisyenlere saygısızlık olduğunu düşünüyorum" yazdı.

Kiremitçi, kendi konseriyle birlikte 20 konserin daha iptal edildiği bilgisini paylaştı.