İBB Şehir Tiyatroları açıkladı: 38. Genç Günler 8 Mayıs'ta başlıyor

Bu yıl 38'incisi düzenlenecek olan Genç Günler, 8-26 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın geleneksel olarak düzenlediği Genç Günler kapsamında, birçok atölye, söyleşi ve tiyatro oyunları seyirciyle buluşacak. 

Bu sene 8 Mayıs 2024 tarihinde 28. Bedia Muvahhid Ödül Töreni ile başlayacak olan Genç Günler kapsamında, 21 konservatuvar oyunu, 43 üniversite tiyatro kulübü oyunu ve 13 lise tiyatro kulübü oyunu sahnelenecek. 

“DÜNYA İÇİN BARIŞ”

Genç Günler, savaşların egemen olduğu, birinin bitip yenisinin başladığı bir dönemde barış isteyen gençler için “Dünya İçin Barış” mottosuyla düzenleniyor.

28. BEDİA MUVAHHİD ÖDÜL TÖRENİ

İBB Şehir Tiyatroları ve 100. yılını kutlayan Türk Kadınlar Birliği’nin İstanbul Şubesi’nin ortaklaşa düzenlediği 28. Bedia Muvahhid Ödül Töreni, 8 Mayıs 2024 Çarşamba günü saat 20.30’da Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde gerçekleştirilecek. 

SÖYLEŞİLER

Bu yılki etkinlik kapsamında Merve Dizdar, Müjdat Gezen, Okan Bayülgen ve Mehmet Günsür,  düzenlenecek buluşmalarda katılımcılarla söyleşiler gerçekleştirecek. 

Merve Dizdar 10 Mayıs, Müjdat Gezen 11 Mayıs, Okan Bayülgen 16 Mayıs ve Mehmet Günsür 17 Mayıs'ta Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde sanatseverlerle buluşacak. 

 

LİSELERARASI BULUŞMA

Liselerin bu yıl programa yeniden dahil edildiği etkinlik kapsamında, 11. Liselerarası Tiyatro Buluşması gerçekleştirilecek. 

Tüm Şehir Tiyatroları sahnelerinde 27 Eylül 2023'te hayatını kaybeden oyuncu Seda Fettahoğlu anısına düzenlenecek buluşma, 23-26 Mayıs 2024 tarihlerinde lise kulüplerinin katılımıyla yapılacak.