İBB Şehir Tiyatroları'nın 'Yaz Oyunları' devam ediyor

İBB Şehir Tiyatroları'nın 'Yaz Oyunları' programının takvimi açıklandı. Program kapsamında; '12. Gece', 'Rüstemoğlu Cemil'in Tuhaf Rüyası' ve 'İki Efendinin Uşağı' oyunları izleyicilerle buluşacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İBB Şehir Tiyatroları'nın Harbiye Açık Hava Tiyatrosu'nda gerçekleşecek olan 'Yaz Oyunları' programının takvimi açıklandı. 4 gün sürecek olan programda; 24-25 Ağustos günleri saat 21.00'de "12. Gece" , 26 Ağustos saat 21.00'de "Rüstemoğlu Cemal'in Tuhaf Rüyası" ve 27 Ağustos saat 21.00'de "İki Efendinin Uşağı" oyunları sergilenecek.

Oyunlarla ilgili detaylı bilgiler şu şekilde: 

12. GECE - WILLIAM SHAKESPEARE

Shakespeare'in komedilerinden biri olan 12. Gece'de, ikiz kardeşler Viola ve Sebastian, bir gemi kazasından sonra, birbirlerini öldü sanıp ayrı düşerler. Viola, Illyria dükü Orsino'nun hizmetine girebilmek için erkek kılığına girer. Orsino adına güzel Olivia'ya kur yapmakla görevlendirilir. Olivia ise kardeşinin ölümünden sonra yastadır ve ayağına gelen herkesi geri çevirmektedir, ta ki şimdi erkek kılığındaki Viola'ya aşık olana dek. Bu sırada, Olivia'nın dayısı Tobi, tutucu hizmetkâr Malvolio'ya şamatalı bir oyun oynarak, bu cümbüşlü kimlik yanılması ve karşılıksız aşk hikâyesini iyice kızıştırır.

William Shakespeare’in yazdığı, Serdar Biliş’in yönettiği oyunda Ali Gökmen Altuğ, Bennu Yıldırımlar, Doğan Şirin, Emrah Özertem, Ersin Umulu, Gürkan Başbuğ, Mehmet Avdan, Nilay Bağ, Özge Kırdı, Özge Özder, Seda Fettahoğlu, Senan Kara Tutumluer, Tolga Yeter rol alıyor.

12. Gece

 

RÜSTEMOĞLU CEMAL'İN TUHAF RÜYASI - CENGİZ TORAMAN

Osmanlı İmparatorluğu'nun son demlerinde, Girit’teki yurtlarından sürgün edilen bir ailenin İstanbul’a Çanakkale'ye ve Ayvalık'a uzanan maceralı yolculuğu anlatılıyor. 

Cengiz Toraman’ın yazıp yönettiği oyunda Esen Koçer, Levent Üzümcü rol alıyor.

Rüstemoğlu Cemil'in Tuhaf Rüyası

 

İKİ EFENDİNİN UŞAĞI - CARLO GODONİ

Pantolone, kızı Dottore'yi oğlu Slvio ile evlendirmeye karar vermiştir ve evinde bir tören düzenler. Gençler birbirlerine aşıktır ancak daha önce Pantolone'nin kızını evlendirme sözünü verdiği ve öldüğünü sandıkları Federico Rasponi'nin bu törene gelmesiyle işler karışır. 

Carlo Goldoni’nin yazdığı Aslı Öngören’in yönettiği oyunda, Çağlar Ozan Aksu, Dolunay Pircioğlu, Eraslan Sağlam, Hamit Erentürk, Mert Tanık, Murat Bavli, Müslüm Tamer, Seda Çavdar, Volkan Öztürk, Yeliz Gerçek, Yılmaz Aydın rol alıyor.

İki Efendinin Uşağı

Biletlere gişelerden, https://sehirtiyatrolari.ibb.istanbul/ adresinden veya İBB Şehir Tiyatroları mobil uygulamasından erişilebilir.  (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)