İBB Sözcüsü Ongun: Neredeyse bütün TÜGVA yöneticileri İBB'de işe alınmış, artık hepsi gitti

TÜGVA'nın ifşa edilen kadrolaşma-torpil listelerine İBB'den yanıt geldi. İBB Sözcüsü: İnceledik bulduk. TÜGVA’nın neredeyse tüm yöneticileri geçmiş dönemde İBB’de işe alınmış. Hepsi artık gitti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Sosyal medyadan yaptığı haberlerle tanınan Metin Cihan, kendisine eski bir Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) çalışanının ilettiğini ifade ettiği, dini cemaatlerin devlet kademelerindeki kadrolaşmasına dair listeleri yayınladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sözcüsü Murat Ongun, benzer bir durumun geçmiş dönemde İBB'de de olduğunu açıkladı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Ongun şunları sööyledi: "Yaptığımız incelemelerde, TÜGVA yöneticilerinin İBB’de işe alındığını da tespit ettik. Mesela Vakfın Başkanı olan kişi 2015’te işe alınmış. 31 Mart 2019 seçimlerinin ardından 11.04.2019’da işten ayrılmış. İBB’nin ballı kaynak olarak kullanılmasına müsaade etmeyeceğiz.

İnceledik bulduk. TÜGVA’nın neredeyse tüm yöneticileri, ortaokul-lise koordinatörleri dahil geçmiş dönemde İBB’de işe alınmış. Hepsi artık gitti. Besleme vakıflar için değil 16 milyon İstanbullu için çalışıyoruz." 

(HABER MERKEZİ)