İBB’nin 12 iştiraki Fortune 500 Türkiye 2023 listesine girdi

Aralarında İGDAŞ, KİPTAŞ İSTAÇ AŞ, İstanbul Halk Ekmek AŞ, Metro İstanbul AŞ ve Kültür AŞ’nin de bulunduğu İBB’nin 12 iştiraki Fortune 500 Türkiye 2023 listesinde yer aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı sektörlerde faaliyet gösteren 12 iştirak şirketi, Türkiye’nin en büyük 500 şirketinin belirlendiği Fortune 500 Türkiye listesine aynı anda girerek rekor kırdı. 2023 yılı net satış gelirlerine göre belirlenen listede İGDAŞ, KİPTAŞ İSTAÇ AŞ, İSTON AŞ, İSPER AŞ, İSFALT AŞ, İSTGÜVEN AŞ, İstanbul Halk Ekmek AŞ, İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ, İstanbul Enerji AŞ, Metro İstanbul AŞ ve Kültür AŞ yer aldı.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan İstanbul Yönetim Ajansı (İYA) Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Yıldız, “İBB İştirak Şirketleri olarak şehrimizin ve ülkemizin sürdürülebilir kalkınması için 31 şirketimiz ile yorulmaksızın çalışmalarımıza devam ediyoruz. İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu tarafından İstanbul için belirlenen İstanbul’u yeşil, adil ve yaratıcı bir kent yapmak vizyonu çerçevesinde, cumhuriyetimizin ikinci yüz yılında hızla ilerliyoruz. İBB tarihinde şu ana kadarki en yüksek sayıyla bu listeye girerek rekor kırdık” ifadeleri kullandı.

İlk kez 12 grup şirketi ile Fortune 500 listesinde yer bulduklarını kaydeden Yıldız, “Son derece mutlu ve gururluyuz. Tüm yöneticilerimizi ve şirketlerimizde görev yapan çalışma arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Daha mutlu İstanbullu; güven, huzur ve refah içinde daha yaşanabilir bir kent için ulaşım, şehircilik, perakende, enerji, teknoloji, ticaret ve hizmet faaliyet alanlarında şirketlerimiz ile şehrimize, ülkemize değer yaratıyoruz” diye konuştu.

Yıldız, şöyle devam etti:

2019’da göreve geldiğimizde yeni ve profesyonel yönetim ekiplerimizi kurduk, hedeflerimizi tanımladık ve stratejilerimizi belirledik. Kısa, orta ve uzun vadeli planlarımızı çıkarttık, bir yol haritası çizdik ve bu yolda başarı ile ilerledik. Bugün şirketlerimiz; İstanbul için değer yaratan, sürdürülebilirliği iş süreçlerine entegre etmiş, etik, şeffaf, etkin bir akıl ile finansal yapılarını yöneten, toplumsal fayda,  yenilikçi hizmet ve ürün geliştirme odaklı bir vizyon üzerinde faaliyetlerini başarı ile sürdüren, her biri kendi sektörlerinin lideri şirketler konumundadır.  2023 yılı itibarıyla 76 bin çalışan ve 145 milyar TL cirosu ile Türkiye’nin en büyük şirket grupları arasında sayılabilecek İBB İştirakleri, her geçen gün yenilikçi projeleri ile büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. Geride bıraktığımız 5 yıllık dönemde yaşanan ekonomik krizler ve pandeminin olumsuz etkilerine rağmen sürekli sağlıklı büyüme trendi içerisinde olduk. 2023 sonu TFRS mali verilerine göre 31 iştirak şirketimizin toplam cirosu 145 milyar TL, varlık büyüklüğü 162 milyar TL ve öz kaynakları 71 milyar TL oldu.”