İBB'nin kreş planı AK Parti ve MHP'ye takıldı

Üzerinde yıllardır toplu ulaşım peronu ve kreş bulunan parselin imar planları mahkeme tarafından iptal edilince, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 'belediye hizmet alanı, kreş, yeşil alan' düzenlemesi yaptı. Ancak teklif AK Parti ve MHP'li belediye meclis üyelerinin karşı oylarıyla reddedildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde üzerinde İETT peronu ve Akşemsettin Anaokulu bulunan arazinin akıbeti belirsizliğini koruyor. 2003 tarihli planda yeşil alan olan parsel, 2010 yılında AK Partili belediye tarafından 'dini ve kültürel tesis, yeşil alan' fonksiyonuna alındı. Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre  plan, açılan dava sonucu 2012'de yeşil alan miktarının azaldığı gerekçesiyle iptal edildi ve karar 2019'da kesinleşti.

Yeni İBB yönetimi de parsel için plan teklifi hazırladı. Parsel, 'kreş, yeşil alan ve belediye hizmet alanı' olarak düzenlendi. Teklif, 18 Kasım tarihli meclis oturumunda gündeme geldi. AK Parti-MHP grubunun çoğunlukta olduğu İmar ve Bayındırlık Komisyonu, plan teklifini reddederek arazinin tamamının 'yeşil alana” alınmasına karar verdi.