İbrahim Haskoloğlu tutuklandı

Twitter'da yaptığı haber paylaşımlarıyla bilinen İbrahim Haskoloğlu, "kişisel bilgileri hukuka aykırı yolla ele geçirdiği" iddiasıyla tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Son olarak e-Devlet'ten veri sızdırılığını iddia eden İbrahim Haskoloğlu gözaltına alındı. Haberi duyuran gazeteci Fatih Portakal, Haskoloğlu'nun yaptığı bir haber paylaşımı nedeniyle dün gece evinden alındığını söyledi.

Twitter’da haber paylaşımlarıyla bilinen Haskoloğlu'yla ilgili tweet atan Portakal şu ifadeleri kullandı: "İbrahim Haskoloğlu’nun ablası aradı. Üsküdar’daki evlerine dün gece 11’de polis baskın yapmış. 1 saat kadar evi aramışlar, sonra da @haskologlunu gözaltına almışlar. Vatan emniyete götürmüşler. Gözaltı nedeni paylaştığı bir haber iddiası."

Halk TV'den Hazar Dost'un haberine göre, Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Yerleşkesine getirilen Haskoloğlu, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı savcılıkça, "kişisel bilgileri hukuka aykırı yolla ele geçirdiği" iddiasıyla tutuklandı. 

HASKOLOĞLU: BİLGİLERİ MAHİR ÜNAL'LA PAYLAŞTIM

Haskoloğlu, verileri bazı siyasilerle paylaştığına dair verdiği ifadesinde, "Elimdeki bilgileri Mahir Ünal (AKP Grup Başkanvekili), Mustafa Şentop (Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı), Özgür Özel ve Engin Özkoç'la (CHP Grup Başkanvekili) paylaştım" dedi.

Bilgileri paylaştıktan sonra AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın kendisinden numarasını istediğini aktaran Haskoloğlu, ardından İletişim Başkanlığı'nın kendisini aradığını aktardı. İletişim Başkanlığı'ndaki yetkililerin bilgileri Emniyet Genel Müdürlüğü'ne iletmesini istediğini ve bu bilgileri EGM ve MİT'e ayrı ayrı yolladığını söyleyen Haskoloğlu, başka haber sitelerinde benzer haberlerin yayınlandığını görünce yaşadıklarını haberleştirdiğini belirtti.

Haskoloğlu ayrıca savcılığa verdiği ifadesinde, yaşadıklarını haberleştirmesinin sorun yaratıp yaratamayacağına dair İletişim Başkanlığı'yla görüştüğünü, yetkililerin kendisine olumsuz bir dönüş yapmadıklarını da söyledi.

(HABER MERKEZİ)