İbrahim Kalın'dan 'e-muhtıra' açıklaması: Milletin hür iradesini hedef alan bir vesayet girişimiydi

27 Nisan'ın yıl dönümünde açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın "27 Nisan e-muhtırası milletin iradesini hedef alan bir vesayet girişimiydi. Cumhurbaşkanımızın duruşuyla boşa çıkartıldı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, 27 Nisan 2007 tarihinde saat 23.20'de Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitende yayınladığı ve "E-muhtıra" olarak adlandırılan açıklanmanın yıl dönümü nedeniyle Twitter hesabından açıklama yaptı.

Kalın, "27 Nisan e-muhtırası, milletin hür iradesini hedef alan bir vesayet girişimiydi. Cumhurbaşkanımızın ilkeli duruşu sayesinde boşa çıkartıldı. Sivil iradeyi ve demokratik değerleri yok sayan her tür gayr-ı meşru teşebbüs, karşısında yine bu net duruşu bulacaktır" ifadelerini kullandı.

ŞENTOP: TARİHİMİZİN UTANÇ GÜNLERİNDEN

Türkiye tarihinde çok sayıda darbe ve darbe girişimi olduğunu belirten TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Twitter paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Tarihinde birçok kez darbelere ve darbe teşebbüslerine maruz kalan demokrasimizin utanç günlerinden: 27 Nisan 2007… Milletimizin iradesini hedef alan, 'e-muhtıra' olarak anılacak bu karanlık teşebbüs, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ilkeli duruşu ile o gün hak ettiği cevabı aldı. Demokrasimizi ve bağımsızlığımızı hedef alan tüm teşebbüsler daima Milletle kenetlenmiş sarsılmaz iradeyi karşısında bulacaktır. Bu karanlık sayfalar bir daha açılmamak üzere kapanmıştır."

ÇELİK: ERDOĞAN'IN KARARLI DURUŞUYLA MUHTIRA OLMASI BEKLENEN GİRİŞİM KAĞIT PARÇASINA DÖNDÜ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de "27 Nisan muhtıra teşebbüsü, millet iradesine müdahale ahlaksızlığının örneklerinden biriydi. Cumhurbaşkanımızın o zaman Başbakan olarak kararlı duruşuyla muhtıra olması beklenen girişim kağıt parçasına döndü" paylaşımını yaptı.

"Milli egemenliğe dönük en büyük saldırıların başında darbe ve muhtıralar gelir" diyen Çelik, şöyle devam etti:

"Türkiye’yi en büyük sıkıntılara bunlar sürüklemiştir. Cumhuriyet tarihinde ilk defa Cumhurbaşkanımızın Başbakan olduğu hükümet bir muhtıraya direnmiştir. Böylece muhtıra yoluyla milli iradeyi gasp etme dönemine son verilmiştir. Bugün siyaset kurumu içinden daha sinsi vesayet biçimleri hazırlandığını görüyoruz. Çeşitli eylem planlarının içine saklanmış vesayeti görecek kadar tecrübemiz var. Tüm bunlara da inşallah 14 Mayıs günü gereken cevabı vereceğiz." (HABER MERKEZİ)