İbrahim Tatlıses kimdir?

70 yaşındaki şarkıcı İbrahim Tatlıses, Bodrum'da trafik kazası geçirdi. Tatlıses 2011 yılında da silahlı saldırıya uğramış uzun süren tedavisinin ardından sağlığına kavuşmuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bodrum Yalıkavak'ta trafik kazası geçiren İbrahim Tatlıses sosyal medyada gündem oldu. Araçta sıkışan İbrahim Tatlıses, minibüsten çıkarıldıktan sonra hastanede tedavi altına alındı.

1952 yılında Leyla ve Ahmet çiftinin ilk çocuğu olarak Urfa'da dünyaya gelen İbrahim Tatlıses, 70'li yılların ortasına doğru ailesi ile birlikte İstanbul'a göç etti.

Burada inşaat işçiliği, demir ustalığı ve leblebicilik gibi işler yapan Tatlıses, Yılmaz Tatlıses ile tanıştıktan sonra İstanbul'da çeşitli mekanlarda sahne almaya başladı.

Tatlıses, 1977 yılında 'Ayağında Kundura' isimli ilk albümünü çıkardı. Ardından, sırasıyla 'Sabuha', 'Dom Dom Kurşunu', ve 'Bir Mumdur' geldi.

İbrahim Tatlıses 1978 yılında "Ayağında Kundura" filmiyle beyazberdeye geçiş yaptı. 1979'da oynadığı 'Kara yazma' filminde Perihan Savaş'la tanıştı. Bu birlikteliklerinden Melek Zübeyde adında kızları oldu. Tatlıses daha sonra hayat arkadaşı Derya Tuna'yla tanıştı ve bu birliktelikten İbrahim (İdo) adında bir çocukları dünyaya geldi.

Seksenli yıllarda çıkardığı 'Allah Allah', 'Kara Zindan', 'İnsanlar' ve 'Fosforlu Cevriyem' albümleriyle satış rakamları milyona ulaştı. 1 Mayıs 1987'de kendi plak şirketi olan Tatlıses Müzik’i kurdu. Turgut Özal'ın "Madem en çok bunlar dinleniyor, TRT'ye çıkabilirler" dedikten sonra 1989 yılbaşı günü daha önce hiçbir albümünde okumadığı ve özel klip çektiği 'Beyaz Gül Kırmızı Gül' şarkısıyla TRT'de ekrana çıktı.

Tatlıses, günümüze kadar otuzdan fazla albüm çıkardı, birçok filmde oyuncu ve yönetmen olarak görev aldı. Uzun yıllar İbo Show'da sunuculuk yaptı.

2011 YILINDA SİLAHLI SALDIRIYA UĞRADI

İbrahim Tatlıses 2011 yılında asistanı ve şoförü ile birlikte silahlı saldırıya uğramıştı. Yapılan saldırı sonrası üç ameliyat geçiren İbrahim Tatlıses uzun bir süre yoğun bakımda tedavi altında kaldı. Saldırıda İbrahim Tatlıses ile birlikte yardımcısı Buket Çakıcı da yaralanmıştı. (HABER MERKEZİ)