YAZARLAR

İç baklalı enginar çorbası

Antalya’da bizi ağırlayan çok sevgili bir arkadaşımızın yaptığı enfes bir enginar çorbasını o kadar beğendim ki, sizlere tarifini anlatmasam ayıp olacak.

Enginarın faydaları üzerine yazılmış tüm yazıları toplasak bir kocaman ansiklopedi olur. Gerçekten öyle, daha önce de defalarca enginar tarifleri paylaştım, her seferinde de uzun uzun faydalarından bahsettim. O yüzden bugün tekrar anlatmayacağım. 

Geçtiğimiz haftalarda Instagram sayfamda yaptığım ankete gelen cevaplardan biri değişik bir enginar tarifi vermeme yönelikti. Bu hafta Antalya’da bizi ağırlayan çok sevgili bir arkadaşımızın yaptığı enfes bir enginar çorbasını o kadar beğendim ki, sizlere tarifini anlatmasam ayıp olacak. Aslında içerik olarak baktığınızda iç baklalı zeytinyağlı enginar gibi ama bunu çorba olarak tüketiyoruz ve lezzeti gerçekten olağanüstü. 

 Malzemeler:

- 6 adet enginar çanağı
- 1 orta boy kuru soğan
- 8 diş sarımsak
- 250 gr iç bakla
- 1 litre su (sebze suyu da kullanabilirsiniz)
- Tuz, taze çekilmiş karabiber 
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 avuç dereotu

Bir tencerede zeytinyağını ısıtın, doğradığınız kuru soğanı şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Sonra iç baklayı ekleyin ve beş dakika daha soğanlarla birlikte çevirin. Enginarları da biraz doğrayıp kabuklarını soyduğunuz sarımsaklarla birlikte tencereye ekleyin. İki dakika kadar çevirdikten sonra üzerini iki parmak geçecek kadar su veya sebze suyu ekleyin. Tuz ve karabiber ekleyip sebzeler iyice yumuşayana kadar kaynatın. 

Sonrasında bir blender ile çorbayı iyice çekin, en son olarak ince kıydığınız dereotunu da ekleyerek sıcak sıcak servis yapın. 

Keyifli bir pazar günü dilerim. 


Evren Aybars Kimdir?

1978'de Ankara'da doğdu. Ankara Özel Tevfik Fikret Lisesi ve ODTÜ Makina Mühendisliği'nde okuduktan sonra iş hayatına atıldı. Çalışırken aynı zamanda çocukluk yıllarından beri merakı olan yemek yapma konusunda da kendini geliştirmeye başladı. Bir blog sayfası ile başlayan yemek tarifleri macerası, 2014'te Özge'yle evlendikten sonra evinde çekimlerini yaptığı 10 Numara Mutfak adlı Youtube kanalı ve Radikal gazetesinde gastronomi yazıları ile devam etti. 2015 yılında Uğur Deniz'in babası oldu. 2016 yılından bu yana da Gazete Duvar da gastronomi yazılarına ve bir yandan da makina mühendisi olarak kariyerine devam etmektedir.