İç baklalı enginar çorbası
Antalya’da bizi ağırlayan çok sevgili bir arkadaşımızın yaptığı enfes bir enginar çorbasını o kadar beğendim ki, sizlere tarifini anlatmasam ayıp olacak.
Enginarın faydaları üzerine yazılmış tüm yazıları toplasak bir kocaman ansiklopedi olur. Gerçekten öyle, daha önce de defalarca enginar tarifleri paylaştım, her seferinde de uzun uzun faydalarından bahsettim. O yüzden bugün tekrar anlatmayacağım.
Geçtiğimiz haftalarda Instagram sayfamda yaptığım ankete gelen cevaplardan biri değişik bir enginar tarifi vermeme yönelikti. Bu hafta Antalya’da bizi ağırlayan çok sevgili bir arkadaşımızın yaptığı enfes bir enginar çorbasını o kadar beğendim ki, sizlere tarifini anlatmasam ayıp olacak. Aslında içerik olarak baktığınızda iç baklalı zeytinyağlı enginar gibi ama bunu çorba olarak tüketiyoruz ve lezzeti gerçekten olağanüstü.
Malzemeler:
- 6 adet enginar çanağı
- 1 orta boy kuru soğan
- 8 diş sarımsak
- 250 gr iç bakla
- 1 litre su (sebze suyu da kullanabilirsiniz)
- Tuz, taze çekilmiş karabiber
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 avuç dereotu
Bir tencerede zeytinyağını ısıtın, doğradığınız kuru soğanı şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Sonra iç baklayı ekleyin ve beş dakika daha soğanlarla birlikte çevirin. Enginarları da biraz doğrayıp kabuklarını soyduğunuz sarımsaklarla birlikte tencereye ekleyin. İki dakika kadar çevirdikten sonra üzerini iki parmak geçecek kadar su veya sebze suyu ekleyin. Tuz ve karabiber ekleyip sebzeler iyice yumuşayana kadar kaynatın.
Sonrasında bir blender ile çorbayı iyice çekin, en son olarak ince kıydığınız dereotunu da ekleyerek sıcak sıcak servis yapın.
Keyifli bir pazar günü dilerim.