İçişleri Bakanı Soylu Karkamış'ta: Vefat sayısı iki

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, roket atılan Karkamış'ta can kaybının 2 olduğunu, hayatını kaybettiği duyurulan Büşra Karataş'ın ağır yaralı olduğunu ve entübe edildiğini açıkladı.  

Fotoğraf: AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, roket atılan Karkamış'ta can kaybının 2 olduğunu söyledi. 

Soylu, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer Antep'in Karkamış ilçesine geldi.

Süleyman Soylu, patlamalar sonucu 22 yaşındaki öğretmen Ayşenur Alkan ile 5 yaşındaki H.K'nin hayatını kaybettiğini, 5 aylık hamile Büşra Karataş'ın da ilk anda yaşamını yitirdiği bilgisinin geldiğini ancak entübe durumda olduğunu, bebeğinin de yaşatılmaya çalışıldığını söyledi.

Saldırılarla ilgili bilgi veren Soylu, "Bugün 11.15 sularında, o saatten bu saate kadar yaklaşık 10 adet atım gerçekleşti" dedi.

Yaralılara şifa dileyen Soylu, "Biz bu alandaki tüm değerlendirmelerimizi arkadaşlarımızla yaptık. Hangi tedbirleri daha alabileceğimizi, hangi tedbirlerle birlikte adım atabileceğimizi arkadaşlarımızla birlikte görüştük. Ona göre de atacağımız adımları burada belirledik. Bu vesileyle tekrar hem geçmiş olsun hem de başsağlığı diliyorum" diye konuştu.

FAHRETTİN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da saldırıda hayatını kaybedenler ve yaralananlara ilişkin bir açıklama yaptı.

Koca, ''Karkamış’a yapılan havan topu saldırısı sonucu, biri çocuk olmak üzere, 2 vatandaşımız hayatını kaybetti, 19 kişi yaralandı. Tedavisi tamamlanan 12 yaralı taburcu oldu. 7 kişinin tedavisi ise devam ediyor, 2’sinin durumu ağır'' ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)