İçişleri Bakanlığı'ndan 'İşyerlerinin Çalışma Saatleri' genelgesi

İçişleri Bakanlığı'nın korona virüsü salgınıyla ilgili genelgesine göre; düşük, orta ve yüksek risk grubunda bulunan illerde, lokanta, restoran, gibi yeme içme yerleri ile kıraathane ve çay bahçesi gibi işyerleri için 07.00-19.00 çalışabilecek. Bakkal, market, manav, kasap, berber, kuaför, güzellik salonu, terzi, ayakkabıcı gibi yerlerin çalışma saatleri ise 07.00-20.00 olarak belirlendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanlığı, korona virüsü (Covid-19) salgınına yönelik tedbirlerle ilgili olarak valiliklere “İşyerlerinin Çalışma Saatleri” konulu genelge gönderdi.

Genelgede, virüsün yayılım hızını düşürmek amacıyla alınan tedbirler kapsamında daha önce valiliklere gönderilen genelgelerle bazı işyerlerinin açılış ve kapanış saatlerine sınırlamalar getirildiği hatırlatıldı.

Salgının seyrinde görülen yavaşlama üzerine 1 Mart'taki kabine toplantısında, tedbirlerin illerin risk grubuna göre kontrollü normalleşme sürecine geçileceği anımsatılan genelgede, sürece dair temel usul ve esaslar belirlendiği ifade edildi.

Genelgeye göre bu kapsamda, düşük, orta ve yüksek risk grubunda bulunan illerde, lokanta, restoran, kafeterya, pastane, tatlıcı vb. gibi yeme içme yerleri ile kıraathane ve çay bahçesi gibi işyerleri için 07.00-19.00 saatleri arasında yüzde 50 kapasite ile çalışabilecek.

Genelgede, daha önce açılış-kapanış saatleri belirlenmiş olan işyerlerinin de (bakkal, market, manav, kasap, berber, kuaför ve güzellik salonu, terzi, ayakkabıcı vb.) açılış-kapanış saatlerinin düşük, orta ve yüksek risk grubundaki illerde 07.00-20.00 saatleri arası olarak belirlendiği aktarıldı. (HABER MERKEZİ)