İddia: Çavuşoğlu ve Akar, Dibeybe ile Türkiye'de görüştü

Libya basını, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve Milli Savunma Bakanı Akar'ın UMH Başkanı Dibeybe ile Türkiye'de görüştüğünü yazdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanı Abdulhamid Dibeybe görüştüğü iddia edildi. Libya basınında yer alan haberlerde, görüşmenin perşembe günü Türkiye'de gerçekleştiği ileri sürüldü. Toplantıda, MİT Başkanı Hakan Fidan'ın da yer aldığı belirtildi. 

Dibeybe'nin Malta ziyaretinin ardından Türkiye'ye geldiği aktarıldı. Dışişleri Bakanlığı'ndan konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

Libyalı kaynaklar, geçtiğimiz günlerde Tobruk'taki Temsilciler Meclisi tarafından başbakan olarak atanan Fethi Başağa'nın cumhurbaşkanlığı daveti üzerine Türkiye'ye geldiğini yazmıştı. Libya Observer'da yer alan haberde, Dibeybe ve Başağa'nın ayrı ayrı gerçekleştirdiği toplantıların 'başarılı' olması halinde Türk yetkililerle birlikte görüşebilecekleri öne sürüldü.

'SALİH İLE EL MİŞRİ, KAHİRE'DEN SONRA ANKARA'YA GELECEK' İDDİASI

Öte yandan, Libya Temsilciler Meclisi Başkanı Akile Salih ile Libya Yüksek Devlet Konseyi Başkanı Halid el Mişri'nin görüşmeler yapmak üzere Kahire'ye gittiği, buradan Türkiye'ye gelecekleri iddia edildi. Mısırlı kaynaklar ise Kahire ile Ankara yönetimlerinden üst düzey güvenlik yetkililerinin 'Libya'daki durumu kontrol altına almanın yollarını tartışmak için' temasta bulunduğunu yazdı. (DIŞ HABERLER)