İddia: Diyarbakır Öz Sağlık-İş yetkiyi ele geçirmek için para dağıttı

Diyarbakır’da Öz Sağlık-İş Sendikası’nın üye kazanmak için üyesi olmayan kişilerin hesabına 5 bin TL gönderdiği öne sürüldü. Açıklama yapan sendika üyeleri istifa etmeye hazırlanıyor.

Fotoğraf: Amida Haber
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır’da Hak-İş Konfederasyonu'na bağlı Öz Sağlık-İş Sendikası’nın kendi üyesi olmayan sağlık çalışanlarının hesaplarına 5 bin TL gönderdiği öne sürüldü. Kırtasiye desteği adı altında üye kazanmak için hastane çalışanlarına rüşvet verildiğini iddia eden sağlık işçileri, hastane önünde basın açıklaması yaparak duruma tepki gösterdi.

Dicle Üniversitesi önünde yapılan basın açıklamasını grup adına sendika üyesi Fırat Güneş okudu.

'İŞÇİYİ SATIN ALMA GİRİŞİMİDİR'

'Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Merkezi’nin yetkili olmadığı Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nde işçilerin hesaplarına 5 bin TL göndererek sendika yetkisini ele geçirmeye çalıştığını' belirten Güneş, "Biz sağlık emekçilerinden yıllardır aidat kesen bu sendika, topladığı aidatlarla işçilerin emeğini değil, kendi çıkarlarını korumak için rüşvet dağıtıyor. Yetkili olmadıkları bir kurumda, insanlara para göndererek sendika gücü elde etmeye çalışmak, tam anlamıyla işçiyi satın alma girişimidir. Bu kabul edilemez" diye konuştu.

‘BİZLERİ ÖTEKİLEŞTİRİP BÖLMEYE ÇALIŞIYORLAR’

Amida'nın haberine göre topluca istifa etmeye hazırlandıklarını belirten Güneş, şunları söyledi: “Sendika tarafından yapılan bu girişimi ahlaksız bir tekliftir. İşçiler bu tür usulsüzlüklere boyun eğmeyecektir. Bu süreçte tüm gerçekleri gün yüzüne çıkarmaya kararlıyız. Aynı sendikanın çatısı altında olduğumuz halde bizleri ötekileştirip bölmeye çalışıyorlar. Bir yanda kendilerine yakın olan işçilere para dağıtırken, diğer yanda bizim haklarımızı gasp ediyorlar. Bu rüşvet ağıyla, sendikacılığın ruhuna ihanet ediyorlar. Para yatırılan kişilerin ödeme makbuzları elimizde ve bu suistimallerin peşini asla bırakmayacağız. Artık bu sendikada kalmamız mümkün değil, topluca istifa edeceğiz ve mücadelemize farklı bir yoldan devam edeceğiz.”

‘BU SKANDALIN ÜZERİNİN ÖRTÜLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ’

Bu durum sendika içerisindeki huzursuzluğu ve işçiler arasında oluşan derin güvensizliği ortaya koyduğunu ifade eden Güneş: “İşçilerin birçoğunun istifa dilekçelerini hazırladı ve en kısa sürede sendikadan ayrılacaklarını bildirildi. İşçiler, sendikanın işçilerin haklarını değil, kendi çıkarlarını kollayan bir yapıya dönüştü. Yaşanan bu skandalın üzerinin örtülmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

 

(ALINTI)