İddia: 'İçişleri ve Adalet bakanlarının arası limoni'

Narin Güran cinayeti soruşturmasında ifadelerin basına sızmasının adalet ve İçişleri Bakanlıkları arasında adı konulmamış bir krize neden olduğu ileri sürüldü.

Fotoğraf: DHA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR- T24 yazarı Tolga Şardan, Narin Güran cinayeti soruşturmasında ilk günden itibaren ifadelerin kamuoyuna yansımasının İçişleri Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı'nı karşı karşıya getirdiğini belirtti. Cinayet sonrası Diyarbakır'a giden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın ortak basın açıklaması hazırlığı sırasında gerginliğin ortaya çıktığını  belirten Şardan, Yerlikaya'nın iki bakandan uzak durmayı tercih ettiğini kaydetti. Şardan "İddiaya göre, Yerlikaya ile Tunç, ifadelerin kamuoyuna yansıması konusunda karşı karşıya geldi. Yerlikaya, savcılıktan ve Ankara’dan ifadelerin medyaya ulaştırıldığını, Tunç ise jandarmadan sızdığını gündeme getirdi. Böyle bir gerginlik yaşandı valilikte." diye yazdı. İki bakanın arasının polis memuru Şeyda Yılmaz'ın Yunus eme Geçti tarafından öldürülmesi soruşturmasında da gerildiğini belirten Tolga Şardan, "Narin soruşturmasında baz verilerinden çıkan iki kişi kim?" başlıklı yazısında şu bilgilere yer verdi: 

"İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, üst perdeden kamuoyu paylaşımı yaparken Adalet Bakanlığı, taziye mesajları dışında sessiz kalmayı tercih etti.

Ancak ertesinde beklenmedik bir bilgi kamuoyuna yansıdı. Üstelik hem polis teşkilatını hem de Bakan Yerlikaya’yı zor durumda bıraktı bu bilgi.

Hakkında adli kontrol kararı bulunan ve polis merkezine giderek imza vermesi gereken katil zanlısı Geçti’nin son dönemde imza vermediği ve bu durumun da polis tarafından savcılığa bildirilmediği bilgisi gündeme düştü.

İçişleri Bakanlığı’nın açıklamadığı bu bilgi, nasıl olduysa iktidara yakın televizyon kanalları ile belli başlı gazetelere ulaştırıldı." 

 

(ALINTI)