İddia: Mısır, Gazze'de ateşkes için devrede

Geçen yıl ateşkes görüşmelerine arabuluculuk eden Mısır'ın İsrail'in Gazze saldırılarının ardından başlayan gerilimin sona ermesi ve ateşkes sağlanması için taraflara görüşmeler yaptığı iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mısır'ın, İsrail'in abluka altındaki Gazze'ye saldırılarının ardından bölgedeki tırmanışın sona ermesi ve ateşkesin tesisi için yoğun görüşmeler yürüttüğü öne sürüldü.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, Mısır'da yayın yapan hükümete yakın "Extra News" kanalının haberinde, Mısır makamlarının İsrail'in Gazze'ye saldırılarının ardından harekete geçtiği, bölgede gerginliğin sonlanması ve ateşkesin yeniden sağlanması için yoğun görüşmeler yürüttüğü belirtildi. 

Mısır Fikir ve Araştırmalar Merkezi Müdürü Halid Akkaşe, kanalda yayımlanan açıklamasında, “Daha önceki İsrail-Filistin gerginliklerinden alınan derslere bakarak, Kahire'nin elinde gerginliği sona erdirmek için önemli kozlar olduğunu düşündüğünü” söyledi.

Akkaşe, Mısır'ın ve ilgili kurumların daha önce olduğu gibi çabalarını sürdürdüğünü, yakın gelecekte başarıya ulaşacağını savundu.

İsrail'in Gazze'ye 10 Mayıs 2021'de saldırılar başlatmış, Filistinli örgütler de saldırılara yanıt vermişti. Mısır arabuluculuğunda yürütülen görüşmelerde, 21 Mayıs 2021 itibariyle ateşkes sağlanmıştı.

İsrail'in geçen yılki saldırılarında 65'i çocuk, 39'u kadın 232 Filistinli ölmüştü. (HABER MERKEZİ)